T.Koρωνάκης: "Θα βγούμε νικητές από τη διαπραγμάτευση"

Βέβαιος ότι η Ελλάδα θα βγει νικήτρια από μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία με τους εταίρους, δήλωσε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, απαντώντας σε ερώτημα για το θέμα της παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας στον Δήμο, δήλωσε βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα κάνει πράξει ό,τι έχει δεσμευθεί. Υπενθυμίζεται ότι προεκλογικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει σε ομιλία του στην Πάτρα, ότι το μέτωπο θα παραχωρηθεί στην πόλη.

Μάλιστα, ο κ. Κορωνάκης πρόσθεσε ότι και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Πατρέων για το θαλάσσιο μέτωπο, το Σάββατο στο Μόλο της Αγίου Νικολάου.

Για το θέμα των καταλήψεων στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και της Ν.Ε. στην Πάτρα, ο γραμματέας, είπε ότι το κόμμα δεν πρόκειται να αλλάξει στάση και πως στόχος του είναι η ακόμη πιο ενεργή συμμετοχή στα μαζικά κινήματα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι η μάχη που δίνει η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες αφορά το σύνολο του ελληνικού λαού και αναφέρθηκε στα μέχρι σήμερα θετικά στοιχεία της διαπραγμάτευσης, όπως το γεγονός ότι οι εταίροι αναγνώρισαν πως η μνημονιακή πολιτική προκάλεσε ανθρωπιστική κρίση.

Διαβεβαίωσε δε, ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω από τις προγραμματικές της δεσμεύσεις και πως δεν πρόκειται να δεχθεί μέτρα λιτότητας.

Αναφερόμενος στις σχέσεις κόμματος – κυβέρνησης, υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιδιώκει ούτε το ρόλο του χειροκροτητή, ούτε του θεατή, αλλά στόχος του είναι να πρωταγωνιστεί στην κοινωνία και να παρεμβαίνει, όπου χρειάζεται.

Ο κ. Κορωνάκης βρίσκεται στην Πάτρα, στο πλαίσιο της οργανωτικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ξεκινήσει μετά από τις εκλογές του Ιανουαρίου.

Όπως είπε, σκοπός της επίσκεψής του είναι να ενημερώσει τους συντρόφους του για την πορεία των διαπραγματεύσεων και να υπάρξει διάλογος για τη μέχρι τώρα πορεία του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Κορωνάκης, μίλησε και για το κυβερνητικό έργο, υπογραμμίζοντας πως μέσα σε δυο μήνες έχει προετοιμαστεί και υλοποιείται ήδη το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στους νόμους που έχουν ψηφιστεί για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, των 100 δόσεων και στα νομοσχέδια που έχουν πάρει το δρόμο για τη Βουλή, όπως της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, της πάταξης του λαθρεμπορίου, της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, κτλ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ