Α. Τσίπρας: ''Θέλω αλλαγή της συμφωνίας του Δουβλίνου για τους μετανάστες'' - Aβραμόπουλος: ''Δεν διανοούμαι την Ελλάδα εκτός Ευρώπης''

"Συμφωνήσαμε με τον Έλληνα Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο ότι η Ελλάδα χρειάζεται εθνική στρατηγική μακράς πνοής για την μετανάστευση", είπε ο πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας, σε κοινές δηλώσεις που έκαναν οι δύο άνδρες μετά τη συνάντησή τους.
 

"Η συνάντησή μου με τον επίτροπο γίνεται σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, είπε και σημείωσε ότι "οι διαπραγματεύσεις ωριμάζουν, o κ. Αβραμόπουλος μου έστειλε μήνυμα φιλίας από Γιούνκερ".


Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος, σημείωσε ότι είναι κοινή συνείδηση πως κάτι πλέον πρέπει να αλλάξει.
"Η Κομισιόν προβληματίζεται για τη συμφωνία Δουβλίνο - Κάτι πρέπει να αλλάξει", είπε χαρακτηριστικά. 

"Εξήγησα στον κ. Τσίπρα πόσο σημαντικό είναι η Ελλάδα να αποκτήσει μια εθνική στρατηγική  για τη μετανάστευση που θα ανταποκρίνεται σε κανονισμούς της Ευρώπης, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος", είπε ο κ. Αβραμόπουλος.


"Τον επόμενο μήνα θα παρουσιάσω δύο ατζέντες για τη μετανάστευση και την ασφάλεια στην Ευρώπη. Θα δοθεί περιγραφή των μέτρων στήριξης της Κομισιόν προς την Ελλάδα για το μεταναστευτικό", τόνισε και σημείωσε πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει γρήγορα στα αναγκαία βήματα και προσαρμογές.


"Η Ελλάδα δεν είναι μόνη, η Ευρώπη είναι στο πλευρό της", τόνισε και προσέθεσε "δεν διανοούμαι ότι θα υπάρξει κυβέρνηση που θα διακινδυνεύσει το μέλλον της Ελλάδος στο ευρώ".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ