Οδηγία βρετανικού ΥΠΕΞ σε τουρίστες: Αν πάτε Ελλάδα, πάρτε μετρητά!

Απίστευτη η κινδυνολογία από το υπουργείο Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας που προειδοποιεί όσους τουρίστες επιλέξουν τους επόμενους μήνες την Ελλάδα ως προορισμό διακοπών να έχουν τις τσέπες τους γεμάτες … μετρητά, καθώς διαφαίνεται ορατός ο κίνδυνος να μη μπορούν να κάνουν αναλήψεις από τα μηχανήματα των τραπεζών, λόγω της αυξημένης αβεβαιότητας στο οικονομικο-πολιτικό σκηνικό της χώρας!

Σύμφωνα με την Telegraph, οι τράπεζες ενδέχεται να μην έχουν διαθέσιμη ρευστότητα, ώστε να τροφοδοτήσουν τα ATM, με τις καθυστερήσεις στην εξέλιξη της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης – Ευρωπαίων να φέρνουν τη χώρα πιο κοντά σε ένα σενάριο χρεοκοπίας που μπορεί να ξεκινάει με τον περιορισμό των αναλήψεων. Aπορρίπτοντας το πρόγραμμα διάσωσης, αναφέρει η εφημερίδα, οι διαπραγματεύσεις «παγώνουν» με απρόβλεπτες συνέπειες για την ελληνική οικονομία και τις αγορές, μεταξύ αυτών κι ένα «bank run».

Το αρμόδιο τμήμα του βρετανικού ΥΠΕΞ πραγματικά τρομοκρατεί τους τουρίστες λέγοντάς τους ότι «πρέπει να έχουν μαζί τους αρκετά χρήματα για την κάλυψη έκτακτων αναγκών, προκειμένυ να αποφύγουν πιθανές καθυστερήσεις», ειδικά για σύντομα ταξίδια 3-5 ημερών, με το «μικτό τρόπο» πληρωμής (πιστωτικές κάρτες, αλλά και μετρητά) να προάγεται ως ο πιο ενδεδειγμένος. Πολλοί ταξιδιωτικοί πράκτορες κάνουν λόγο άλλωστε για το παράδειγμα της Κύπρου.

Ο ΕΟΤ πάντως (σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας) αναφέρει: «Δεν προβλέπουμε κανένα πρόβλημα με το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας. Είναι business as usual».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ