H Bild δείχνει τον Δ. Μάρδα για τις 80.000 εκτός Ελλάδας - ''Θα τους κάνω μήνυση'' λέει ο Υπουργός

Ο Δημήτρης Μάρδας είναι σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild ο αναπληρωτής υπουργός ο οποίος, όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Θεσσαλονίκη», έβγαλε 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο τον περασμένο Μάρτιο.

Σε δημοσίευμα της την Τρίτη η ομόσταυλη εφημερίδα «Μακεδονία» ανέφερε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει το όνομα του αναπληρωτή υπουργού διότι δεσμεύεται από το τραπεζικό απόρρητο, ωστόσο, το βράδυ της Τρίτης και σε δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της, η Bild τονίζει πως πρόκειται για τον κ. Μάρδα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα, «Ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απογοητεύει όλο και περισσότερο με την πολιτική του, ενώ μέλη της κυβέρνησής του φαίνεται να χάνουν την εμπιστοσύνη τους...

Ένας αναπληρωτής υπουργός φέρεται να μετέφερε από ελληνικό λογαριασμό στο Λουξεμβούργο 80.000 ευρώ, όπως αναφέρει η εφημεριδα "Θεσσαλονίκη".

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω υπουργός είναι ο Δημήτρης Μάρδας. Ο κορυφαίος πολιτικός είναι αναπληρωτής του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος ρισκάρει ένα ενδεχόμενο Grexit με τις διαπραγματεύσεις του με τους Ευρωπαίους δανειστές. 

Αυτός θα μπορούσε να είναι ο λόγος που ο Μάρδας θέλησε να στείλει τα χρήματα του στο εξωτερικό. Στο Λουξεμβούργο τα λεφτά του θα είναι ασφαλή από μια πιθανή έξοδο από το ευρώ, αντίθετα με την Ελλάδα και την επιστροφή στη δραχμή.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στα μέσα ενημέρωσης, ο κύριος Μάρδας δήλωσε πως πρόκειται για αναληθές δημοσίευμα, και πως ο ίδιος θα στραφεί κατά παντός που ενέπλεξε το όνομά του στην υπόθεση. 

Μετά τις εκλογές δεν έβγαλα χρήματα σε τράπεζα του εξωτερικού, δήλωσε και πρόσθεσε ότι καταθέτει το αντίγραφο του πόθεν έσχες του, όπου αποδεικνύεται ότι όλα τα ποσά είναι νόμιμα και φορολογημένα, ακόμα και αν έγινε κίνηση χρημάτων πιο πριν από τις εκλογές. 

Όπως αποκάλυψε στην συνέχεια, τον περασμένο Οκτώβρη και Νοέμβρη, μετέφερε χρηματικά ποσά στο εξωτερικό καθώς επρόκειτο να φύγει η κόρη του για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, υπογραμμίζεται: Η σκευωρία ότι «αναπληρωτής Υπουργός μετέφερε τον Μάρτιο 80.000 ευρώ σε τράπεζα του Λουξεμβούργου» έπεσε στο κενό. Το επίμαχο δημοσίευμα της «Θεσσαλονίκης», που φωτογράφιζε (χωρίς να τον κατονομάζει) τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα αναπαρήγαγε σήμερα η γερμανική «Βild», αναφέροντας το όνομά του. Η εφημερίδα αυτή, είναι γνωστή για την εχθρική στάση της απέναντι στην κυβέρνηση και τη χώρα. Ετοιμάζεται αγωγή εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμιση.

»Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, που τις προηγούμενες μέρες φωτογραφιζόταν, χωρίς ωστόσο να κατονομάζεται (γιατί άραγε;) διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα και δήλωσε ότι  από την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων του έως σήμερα δεν έκανε ο ίδιος ή η σύζυγός του, οποιαδήποτε μετακίνηση κεφαλαίων προς το εξωτερικό. Έστειλε μάλιστα, πέραν των άλλων αποδεικτικών στοιχείων, στο γραφείο του πρωθυπουργού έγγραφη βεβαίωση της τράπεζας Eurobank που επιβεβαιώνει ότι δεν έχει γίνει κίνηση ούτε ενός ευρώ προς το εξωτερικό κατά την επίμαχη περίοδο. Επίσης, τονίζεται στη βεβαίωση ότι ουδέποτε κατά το παρελθόν έκανε μετακίνηση 80.000 χιλιάδων ευρώ ή προέβη σε αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων ιδίου ποσού από το Λουξεμβούργο. Η βεβαίωση της τράπεζας θα σταλεί σε όλους τους βουλευτές».

»Το εκδοτικό συγκρότημα «Θεσσαλονίκη -Μακεδονία» καλείται να δώσει στον Αναπληρωτή Υπουργό τα στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του. Αν δεν το πράξει θα ζητηθεί η δικαστική συνδρομή και η εφημερίδα θα βρεθεί προ των ευθυνών της. Αυτό δε θα γίνει αν η Διοίκηση της δηλώσει κατηγορηματικά, με αναφορά στην πρώτη σελίδα, ότι το επίμαχο δημοσίευμα δεν αφορά στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα».

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ