24 ώρες πριν την έναρξη - Κάννες 2015: Οι 25 ταινίες που περιμένουμε σαν τρελοί στο πιο glamorous Φεστιβάλ

Το 68ο Φεστιβάλ Καννών ξεκινάει αύριο για να μονοπωλήσει το κινηματογραφικό ενδιαφέρον του πλανήτη για τις επόμενες 10 ημέρες. Το Flix βρίσκεται ήδη εκεί και αυτές είναι οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε.

Κάθε φορά που ταξιδεύουμε προς το Φεστιβάλ Καννών, πακετάρουμε στις βαλίτσες μας και τις ταινίες από το πρόγραμμά του που περιμένουμε περισσότερο, είτε αυτές ανήκουν σε καταξιωμένους σκηνοθέτες είτε σε νέους δημιουργούς από κάθε γωνιά του πλανήτη που περιμένουν να τους ανακαλύψουμε.

Με το βλέμμα στραμμένο στη συμμετοχή του Γιώργου Λάνθιμου και του «The Lobster» στο Διαγωνιστικό Τμήμα του φετινού Φεστιβάλ, ακολουθούν οι ταινίες που περιμένουμε σαν τρελοί και που ελπίζουμε να ανταποκριθούν στις προσδοκίες μας.

Διαβάστε αναλυτικά τα προγράμματα του 68ου Φεστιβάλ Καννών:

The Lobster του Γιώργου Λάνθιμου, Ιρλανδία, Μεγ. Βρετανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ολλανδία - Διαγωνιστικό / Εξι χρόνια μετά την πρεμιέρα και το βραβείο του «Κυνόδοντα» στο Ενα Κάποιο Βλέμμα, ο Γιώργος Λάνθιμος σημειώνει ήδη τεράστια επιτυχία συμμετέχοντας στο Διαγωνιστικό Τμήμα – θα παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα. Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το «The Lobster».

Carol του Τοντ Χέινς, H.Π.Α., Μεγ. Βρετανία - Διαγωνιστικό / Πατρίσια Χάισμιθ, Κέιτ Μπλάνσετ, Ρούνι Μάρα, Νέα Υόρκη του '50 κι ένα αδιέξοδος ομοφυλικός έρωτας. Ο Τοντ Χέινς έχει να κάνει πρεμιέρα στις Κάννες από το «Velvet Goldmine» και τώρα μάλλον ήρθε η ώρα για τη θριαμβευτική επιστροφή του. Παραδινόμαστε άνευ όρων. Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Carol».

Love του Γκασπάρ Νοέ, Γαλλία - Εκτός Διαγωνιστικού / «Θα κάνει τους άντρες να καυλώσουν και τις γυναίκες να κλάψουν». Ετσι περιγράφει ο ίδιος ο Γκασπάρ Νοέ το «Love», τη νέα του τρισδιάστατη (!) ταινία. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι πρόκειται για «σεξουαλικό μελόδραμα για ένα αγόρι, ένα κορίτσι κι ένα άλλο κορίτσι», το οποίο θα «δοξάζει το σεξ με έναν αληθινά θετικό τρόπο». Ο Γκασπάρ νιώθει ότι τα περισσότερα φιλμ που μιλάνε για το σεξ στο παραδοσιακό σινεμά είναι σκοτεινά και δραματικά, αυτό θα είναι αληθινά χαρμόσυνο. Το άλλο που ξέρουμε με βεβαιότητα είναι ότι θα γίνει χαμός σ' αυτήν τη μεταμεσονύκτια προβολή του Φεστιβάλ, την έκτη συμμετοχή του Γκασπάρ Νοέ στις Κάννες.

The Sea of Trees του Γκας Βαν Σαντ, Η.Π.Α. / Μπορεί η τελευταία συμμετοχή του σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ να ήταν με το «Restless» το 2011, νωρίτερα όμως από αυτό άφησε ιστορία, κερδίζοντας τον Χρυσό Φοίνικα με το «Elephant» και διαγωνιζόμενος με το «Last Days» και το «Paranoid Park». Η νέα του ταινία παρακολουθεί τη συνάντηση δυο αντρών στο «Δάσος των Αυτοκτονιών» στην Ιαπωνία, όπου έχουν πάει για να δώσουν τέλος στη ζωή τους και πρωταγωνιστούν ο Κεν Γουατανάμπε, η Ναόμι Γουοτς και, ακόμα καλύτερα, ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ. Αlright, alright, alright...

Marguerite et Julien της Βαλερί Ντονζελί, Γαλλία - Διαγωνιστικό / Η σκηνοθέτης (και ηθοποιός) που άνοιξε το 2011 την Εβδομάδα Κριτικής με το αριστουργηματικό «Πολεμώντας για τη Νίκη», το οποίο ακολούθησε το «Main dans la main», επιστρέφει στις Κάννες, πρώτη φορά στο Διαγωνιστικό, με την ιστορία της Μαργκερίτ και του Ζιλιέν, δυο αδελφιών ερωτευμένων από παιδιά, που βρίσκονται στο στόχαστρο της κοινότητάς τους, σ’ ένα σύμπαν, όπως λέει η σκηνοθέτης, «ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα». Πρωταγωνιστούν ο Ζερεμί Ελκάιμ και η γοργά ανερχόμενη Αναΐς Ντεμουστιέ.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ - flix.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ