Διαμαρτυρηθείτε ή παραπονεθείτε, σχολιάστε και ενημερωθείτε για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»

Μια φίλη μου από το Facebook μου γράφει:ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και άδικο το εισοδηματικό κριτήριο για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» Στις 19/09/2010 εκδόθηκε από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης το Αναλυτικό Τεύχος πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για ωφελούμενες μητέρες. Στην φετινή ανακοίνωση, ενώ πέρυσι δεν υπήρχε κάτι ανάλογο, θέτουν ως βασική προϋπόθεση να υπάρχει ανώτατο οικογενειακό εισόδημα το ποσόν των 40.000 ευρώ.

Μια φίλη μου από το Facebook μου γράφει:

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και άδικο το εισοδηματικό κριτήριο για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»
Στις 19/09/2010 εκδόθηκε από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης το Αναλυτικό Τεύχος πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για ωφελούμενες μητέρες.
Στην φετινή ανακοίνωση, ενώ πέρυσι δεν υπήρχε κάτι ανάλογο, θέτουν ως βασική προϋπόθεση να υπάρχει ανώτατο οικογενειακό εισόδημα το ποσόν των 40.000 ευρώ.
Θα ήθελα εδώ να διευκρινίσω κάποια πράγματα, καθώς δεν καταλαβαίνω ούτε τον τρόπο που αποφασίστηκε κάτι τέτοιο, ούτε το πώς αποφασίστηκε αυτό το συγκεκριμένο ποσό αλλά κυρίως ΠΩΣ είναι δυνατόν να υπάρχει το ίδιο εισοδηματικό όριο για όλων των ειδών τις οικογένειες (τρίτεκνους, πολύτεκνους) αλλά και πως είναι δυνατόν να υπάρχει το ίδιο όριο για εργαζόμενες και άνεργες μητέρες… ασφαλώς ωφελούνται οι άνεργες σε ένα πρόγραμμα που λέγεται…. ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ !!!
Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι το εν λόγο όριο είναι τα χρήματα της κάθε οικογένειας μεικτά… και βέβαια αφορά το έτος 2010 που ακόμα δεν είχα περιέλθει μειώσεις μισθών κλπ.
Θεωρώ εντελώς άδικη αυτή την φιλοσοφία. Θεωρώ ότι το ίδιο το πρόγραμμα αναιρεί το ότι απευθύνεται κυρίως σε εργαζόμενες μητέρες. Εφόσον αφορά ΜΟΝΟ μητέρες, θα μπορούσε να προσμετράει ΜΟΝΟ το εισόδημα της μητέρας.
Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι εφόσον η κατάταξη γίνεται με μοριοδότηση και τα μόρια μειώνονται όσο ανεβαίνει το εισόδημα, θεωρώ περιττό και σκόπιμο το να θέτουν εισοδηματικό όριο.
Μας στερούν το δικαίωμα να κάνουμε αίτηση. Στερούν από τα παιδιά μας το δικαίωμα στην ίση μεταχείριση. Αποκλείουν τα παιδιά μας από τους παιδικούς σταθμούς (γιατί θα πρέπει εδώ να σας πω ότι πολλοί δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, ΔΕΝ θα πάρουν επιπλέον παιδιά, αλλά μόνο όσα αναλογούν στο πρόγραμμα). Μας οδηγούν στην ανεργία.
Ειδικά για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, στο εισόδημά μας περιλαμβάνεται ακόμα και το επίδομα τριτεκνίας που για παράδειγμα είναι αμέσως 3.120 ευρώ παραπάνω από όσους έχουν δύο ή ένα παιδί.
Παρακαλώ πολύ όλες τις μητέρες που ενδιαφέρονται να στείλουν email με παράπονα στην ΕΕΤΑΑ, στο email enarmonisi@eetaa.gr , στο Υπουργείο εργασίας, στο email info@ypakp.gr αλλά και διαμαρτυρίες τηλεφωνικά και με fax στον Συνήγορο του Πολίτη (www.synigoros.gr) !!!
Αν δεν προσπαθήσουμε, δεν θα αλλάξει κάτι !!! Δεν είναι δυνατόν ένα πρόγραμμα που θεωρητικά δίνει προτεραιότητα στην εργαζόμενη μητέρα και περισσότερα μόρια όταν είναι τρίτεκνη, πολύτεκνη κλπ να της αφαιρεί το δικαίωμα να κάνει αίτηση, γιατί μπορεί να ξεπερνάει έστω και κατά ένα ευρώ το όριο εισοδηματικού κριτηρίου !!!

Με τιμή
Κωττάκη Κερανάκη Μαριλένα (τρίτεκνη μητέρα)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ