Σ. Ζάιμπερτ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γερμανίας: Εποικοδομητική η τηλεδιάσκεψη Τσίπρα - Μέρκελ - Ολάντ

Σε «εποικοδομητική» ατμόσφαιρα, «όπως και η προσωπική συνάντηση στη Ρίγα», πραγματοποιήθηκε η χθεσινή τηλεδιάσκεψη μεταξύ της 'Ανγκελα Μέρκελ, του Φρανσουά Ολάντ και του Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε ο Γερμανός Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Αναφερόμενος στην αποψινή συνάντηση της κυρίας Μέρκελ με τον κ. Ολάντ και τον πρόεδρο στης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στο Βερολίνο, ο κ. Ζάιμπερτ ανέφερε ότι δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον κ. Τσίπρα και διευκρίνισε ότι στο δείπνο εργασίας συμμετέχουν και οι επικεφαλής των 20 μεγαλύτερων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων (European Roundtable of Industrialists, ERT), ενώ το κεντρικό θέμα είναι οι προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας στην ψηφιακή εποχή.

Δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο στο περιθώριο να συζητηθεί και το ζήτημα της Ελλάδας, αν και δεν θα αποτελέσει το βασικό θέμα.

Όπως αναφέρει η Liberation σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα οι τρεις ηγέτες θα συναντηθούν στις 17:15 (ώρα Ελλάδος) όπου αναμένεται να συνομιλήσουν με βιομηχάνους, ενώ πριν το δείπνο εργασίας που αναμένεται να διαρκέσει περίπου μία ώρα, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πρόκειται γύρω στις 18:00 (ώρα Ελλάδος) να πραγματοποιήσουν κοινές δηλώσεις χωρίς να τους δεχθούν ερωτήσεις από δημοσιογράφους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ