Ολοκληρώθηκε η «πενταμερής» του Βερολίνου για την Ελλάδα - Τεχνικό κείμενο θα δοθεί σε Αλέξη Τσίπρα‏

Πάνω σε ένα “τεχνικό” κείμενο που καταρτίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικεντρώθηκαν οι συνομιλίες στο Βερολίνο, με την Κομισιόν να καταβάλει σημαντικές προσπάθειες ώστε να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ όλων των πλευρών.

Η μίνι Σύνοδος Κορυφής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βερολίνο, διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες, ενώ συμμετείχαν η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και ο  πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, παρουσία της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Κομισιόν έδειξε να τηρεί μια συμβιβαστική στάση, ενώ εμφανίστηκε κατά της πρότασης να δοθεί κάποιας μορφής τελεσιγράφου στην Αθήνα. Μάλιστα, η πρόταση θα είναι ένα περίγραμμα συμφωνίας, που θα υποβληθεί στον Αλέξη Τσίπρα, με στόχο να υπάρξει μια “γρήγορη αντίδραση".

Όπως αναφέρουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών εντοπίζεται κυρίως στις μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού, ωστόσο συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες προκειμένου να υπαρξει άμεσα συμφωνία.

REUTERS/HANNIBAL HANSCHKE
H Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ αποχαιρετά τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, μετά την ολοκλήρωση της μίνι Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.

"Όλες οι πλευρές θα παραμείνουν σε στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία", σημείωναν πηγές της γερμανικής κυβέρνησης. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ