Τοpwoman η 99χρονη γκουρού των μετοχών που έχασε πελάτη μόνο επειδή πέθανε

Οι traders συνήθως εφησυχάζουν τους πελάτες τους λέγοντάς τους πως όλα είναι υπό έλεγχο, δεν πρόκειται να χάσουν από την επένδυσή τους και πως δεν χρειάζεται να αλλάξουν γνώμη, αφού καμία επενδυτική τράπεζα δεν θα προσφέρει τα κέρδη που υπόσχονται αυτοί.

Υπάρχει όμως μία 99χρονη βετεράνος της Wall Street, η Irene Bergman, η οποία τα τελευταία 20 χρόνια έχει χάσει έχει χάσει μόνο έναν πελάτη της και αυτό γιατί αυτός πέθανε λόγο μεγάλης ηλικίας.

Η Bergman, senior vice president στην επενδυτική εταιρεία Stralem and Co., έχει ζήσει και ξεπεράσει φούσκες, πτώσεις, ανόδους, ενώ κατάφερε να ξεφύγει και από τους Nazi, όταν διέφυγε με τους γονείς της από την Γερμανία, κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου

Ήταν από τις πρώτες που αντιστάθηκε στον σεξισμό στην Wall Street την δεκαετία του 1960, ενώ γνώρισε την άνοδο θρυλικών μετοχών όπως της Apple, καθώς και την μεταμόρφωση της βιομηχανίας του χρήματος με την χρήση υπολογιστών.

"Όσο περισσότερος μείνεις σε αυτή την δουλειά, τόσο πιο πεσιμιστής γίνεσαι", αναφέρει η ίδια. "Μπορώ να γίνομαι αισιόδοξη, γιατί όταν κοιτώ μία μετοχή, μπορώ να φανταστώ που ήταν πριν από 40 χρόνια" αναφέρει η ίδια στο Bloomberg. Απαντώντας σε ερώτηση για το μυστικό της επιτυχίας της.

H Bergman ζει σε διαμέρισμα του Manhattan γεμάτο με πίνακες από Ολλανδούς ζωγράφους και βαριά έπιπλα εποχής Λουδοβίκου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ