Topwoman η Λουκία Κασαμάκη - Η 11χρονη από τη Βέροια με οπτική αναπηρία - "Κανένας άνθρωπος δεν θα πρέπει να σταματάει να ονειρεύεται - Θέλω να προχωρήσω" (βίντεο)

"Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει κάποιο χάρισμα από τον Θεό"

Μία πραγματική topowoman που παραδίδει μαθήματα ζωής για όλους μας!

Η Λουκία Κασαμάκη είναι μόλις έντεκα ετών, ζει με την οικογένειά της στη Βέροια και με απίστευτη δύναμη ψυχής, σε αυτή τη μικρή ηλικία, κατάφερε να βγει από την απομόνωση της τύφλωσης, να κατακτήσει τα όνειρά της και να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για όλους.

instagram @tsapatakis_a

Παίζει και συνθέτει τη δική της μουσική με διακρίσεις σε διαγωνισμούς στο εξωτερικό, μιλάει τρεις ξένες γλώσσες (αγγλικά, ιταλικά και γαλλικά), είναι πρέσβειρα της δράσης «Μπάλα για όλους» και συμμετέχει σε μουσικές δραστηριότητες με γνωστούς καλλιτέχνες, όπως πρόσφατα σε εκδήλωση με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη.


«Κανένας άνθρωπος δεν θα πρέπει να σταματάει να ονειρεύεται. Δεν έχει σημασία αν έχει κάποια αναπηρία ή όχι. Όλοι μας έχουμε κάτι μέσα μας, που αν το ανακαλύψουμε και το βγάλουμε προς τα έξω, είναι αυτό που μπορεί να μας ελευθερώσει και να ανοίξει τα φτερά μας» επισημαίνει με αφοπλιστική ωριμότητα η Λουκία Κασαμάκη, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Διευκρινίζει πως αυτό που έχουμε μέσα μας «δεν αρκεί μόνο να το βρούμε, αλλά πρέπει να το καλλιεργήσουμε και να το βγάλουμε προς τα έξω» και προσθέτει: «Το τονίζω αυτό: δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει κάποιο χάρισμα από τον Θεό. Η μοναδικότητά του είναι και αυτή ανεκτίμητη. Εγώ δεν αισθάνομαι ότι έχω κάποιο πρόβλημα. Όπως είχε πει κάποιος στον πατέρα μου, όταν γεννήθηκα: “Αν είναι το δεύτερο περιστατικό στον κόσμο, τότε έχεις μία μοναδική, ανεκτίμητη κόρη”. Πάντα αυτό μου λέει, αυτό λέω και εγώ σε όλα τα παιδιά: αρπάξτε τις ευκαιρίες και χρησιμοποιήστε τα χαρίσματα που σας έχουν δοθεί».


«Πριν από λίγες μέρες έπαιξα μουσική σε μια εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Σε αυτή την εκδήλωση συμμετείχε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και υπήρχαν τετραπληγικά παιδιά, παιδιά με κώφωση, που χορέψανε, τραγουδήσανε με το δικό τους υπέροχο τρόπο. Νομίζω πως ο καθένας μας μπορεί και πρέπει να κυνηγάει το όνειρό του, χωρίς να το εμποδίζουν ή να το σταματούν τυχόν αναπηρίες ή οτιδήποτε άλλο. Για παράδειγμα, το δικό μου όνειρο είναι να γίνω ψυχίατρος και μέσα από τη μουσική που αγαπώ, αν μπορώ, να βοηθήσω τους ανθρώπους να πετύχουν αυτό που θέλουν» εξηγεί η 11χρονη.

«Ο ήχος για εμάς, τους τυφλούς, είναι ό,τι η εικόνα για τους βλέποντες. Κάθε νότα, κάθε ήχος, είναι για μένα μία εικόνα. Δεν στερούμαι τίποτα»

«Θέλω να προχωρήσω και στη μουσική, αυτή τη στιγμή συνθέτω μικρά κομμάτια, θα ήθελα να μπορώ να γράψω κάποια στιγμή μουσική. Μου αρέσουν τα ταξίδια, θα ήθελα να ταξιδέψω στην Ευρώπη, προς το παρόν το επόμενο ταξίδι μου είναι σχεδιασμένο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με το “A ball for all”. Σχέδια και όνειρα υπάρχουν. Όλοι μας έχουμε, αρκεί να βρούμε το κουμπί να τα ενεργοποιήσουμε. Αν το βρούμε, δεν σταματούν ποτέ» καταλήγει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ