Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σόιμπλε - Βαρουφάκη: Έκτακτες αποστολές υπουργών στις Βρυξέλλες ενόψει 3μερούς με Τσίπρα

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που έγινε στο Βερολίνο, καθώς εντείνονται οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

Το απόγευμα, ο Γ. Βαρουφάκης θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Hans Boeckler, σε εκδήλωση με θέμα "Το Μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση".
Οι ρυθμοί των διαπραγματεύσεων εντείνονται και τα βλέμματα όλων στρέφονται τώρα στην νέα τριμερή Μέρκελ, Ολάντ, Τσίπρα, την Τρίτη στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «Έθνους» (ρεπορτάζ: Φώφη Γιωτάκη), οι ειδικές αποστολές σε Βρυξέλλε και Βερολίνο λέγεται ότι λειτουργούν με βάση το σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου, υπέρ της επίτευξης συμφωνίας ακόμη και πριν τις 14 Ιουνίου, παρότι το σύνολο των κυβερνητικών κινήσεων παραπέμπει στην ενδεχόμενη υπογραφή συφμωνίας στο τέλος Ιουνίου-οπότε και λήγει το πρόγραμμα.
Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι και η Γαλλία επιθυμεί η συμφωνία να έχει κλείσει πριν τις 14 Ιουνίου, καθώς κρίνει ότι μια τέτοια εξέλιξη είναι απαραίτητη, προκειμένου να τερματιστεί το κλίμα αβεβαιότητας.

Υπερθερμάνθηκε η ατμόσφαιρα το σαββατοκύριακο μετά τις δηλώσεις δυσαρέσκειας του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ χθες στη Γερμανία, τις προειδοποιήσεις Μέρκελ Ομπάμα, το ξέσπασμα του Σούλτς και τον καταιγισμό των κακών προβλέψεων από τα διεθνή media .

Ενόψει της νέα τριμερούς συνάντησης  Μέρκελ, Ολάντ και Τσίπρα την Τετάρτη με εντολή του πρωθυπουργού σπεύδουν στις Βρυξέλλες ο Γ. Χουλιαράκης και εκτός απρoόπτου ο Ν. Παππάς, ενώ στο Βερολίνο ο Γ. Βαρουφάκης θα συναντηθεί με τον Β. Σόιμπλε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ