Σακελλαρίδης: ''Ο Γιούνκερ είναι φίλος της Ελλάδας - Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται σε πολιτικό επίπεδο''

Ο κ. Γιούνκερ είναι ένας φίλος της Ελλάδας. 

Η επικοινωνία που έχουν και που είχαν και την προηγούμενη εβδομάδα με τον έλληνα πρωθυπουργό έγινε σε πολύ καλό κλίμα παρά τις διαφωνίες σχετικά με το κείμενο, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις οποίες άσκησε κριτική στην Αθήνα για τη στάση της στις διαπραγματεύσεις.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να βρίσκεται σε επικοινωνία με τον κ. Γιούνκερ και με τους επικεφαλής των τριών θεσμών. «Γίνονται προσπάθειες να υπάρξουν αυτές οι επαφές». Ανέφερε επίσης πως ο έλληνας πρωθυπουργός δεν τηλεφώνησε στον κ. Γιούνκερ. «Υπάρχουν επαφές και σε χαμηλότερο επίπεδο», δηλαδή μεταξύ αξιωματούχων της κυβέρνησης και αξιωματούχων της Επιτροπής, διευκρίνισε. Σημειώνεται πως Reuters και Financial Times δημοσίευσαν το Σάββατο κείμενα σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος της Κομισιόν αρνήθηκε όχι μόνα να συναντηθεί εκ νέου με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά ακόμα και να δεχτεί τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του.

«Στις 47 σελίδες δεν αντανακλάται η άποψη της κυβέρνησης αλλά το καταστάλαγμα των συζητήσεων. Οι θεσμοί κατέθεσαν μια πρόταση 5 σελίδων, η οποία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ελληνική κυβέρνηση σε αυτό φάνηκε ότι συμφώνησαν και τα κόμματα στη Βουλή», σημείωσε ο κ. Σακελλαρίδης.

Συμπλήρωσε πως η διαπραγμάτευση συνεχίζεται σε πολιτικό επίπεδο, στις Βρυξέλλες όπου έχει μεταβεί ελληνική αντιπροσωπεία η οποία θα κάνει επαφές ώστε να βρεθεί μια λύση, μια συμφωνία. «Η αντιπροσωπεία πήγε ώστε να βρεθούν περιθώρια συγκλίσεων για μια κοινά αποδεκτή συμφωνία και από τα δύο μέρη», σημείωσε για να διευκρινίσει πως την αντιπροσωπεία αποτελούν οι Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, καθώς και συνεργάτες, οικονομολόγοι που έχουν γνώση των διαπραγματεύσεων. «Οι επαφές θα ανακοινωθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα», ανέφερε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ