Το κουτσομπολιό κάνει καλό στην υγεία & μας βοηθάει περισσότερο

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph, μια ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είπαν πως το κουτσομπολιό,μας βοηθά να ζούμε και περισσότερο. 

Οι ερευνητές αναφέρουν, ότι το κουτσομπολιό διαχωρίζει τους ανθρώπους από τα ζώα, καθώς βοηθά στη διαμόρφωση φιλικών δεσμών και την εκμάθηση σημαντικών πληροφοριών, για το ποιους μπορεί να εμπιστεύεται κανείς.

Ακόμη, όπως ισχυρίζεται ο καθηγητής εξελικτικής ψυχολογίας στο αγγλικό πανεπιστήμιο, Robin Dunbar, αυτή η ζωτική επικοινωνία θα μπορούσε να μας αποτρέψει ακόμη και από το να πεθάνουμε. Ο ίδιος πιστεύει ότι είναι «το πιο σημαντικό πράγμα που μας κρατά ζωντανούς».

,

Μιλώντας στην Telegraph ο καθηγητής σχολίασε: «Αυτό έχει τη μεγαλύτερη επίδραση από οτιδήποτε, πέρα από τη διακοπή του καπνίσματος. 

Το κοινωνικό μας δίκτυο έχει πολύ μεγάλη επίδραση στην ευτυχία και την ευημερία. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι πώς να διατηρήσουμε τα κοινωνικά μας δίκτυα. 

Η εξέλιξη της γλώσσας μάς επέτρεψε να διατηρήσουμε τα κοινωνικά μας δίκτυα, να παραμένουμε ενημερωμένοι και να λέμε ιστορίες, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την κοινωνική συνοχή. 

Το κουτσομπολιό δεν είναι τίποτε άλλο από την επικοινωνία με άλλους ανθρώπους και την ενημέρωσή μας για τον κοινωνικό κόσμο που μας περιβάλλει. Επομένως, το κουτσομπολιό είναι αυτό που μας κάνει ανθρώπους».

Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας ότι οι πρώτοι «κουτσομπόληδες» ήταν στην πραγματικότητα οι πρώτοι δημοσιογράφοι, καθώς βοηθούσαν στην ενημέρωση των άλλων για το ποιους να αποφεύγουν και ποιους να εμπιστεύονται.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ