Α. Μέρκελ: ''Oι Έλληνες πρέπει να κινηθούν για να υπάρξει συμφωνία''

Να δείξει πως είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να μετακινηθεί από τις θέσεις της καλεί την Ελλάδα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με τους Θεσμούς.

Σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους στην πόλη Μάγκντεμπεργκ στην ανατολική Γερμανία, λίγες μόνο ώρες πριν από την έναρξη της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα, η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι μόνο όταν οι Θεσμοί δώσουν σύσταση, τότε θα μπορούν να ληφθούν αποφάσεις από τους υπουργούς  Οικονομικών της Ευρωζώνης και τους ηγέτες της ΕΕ.

Για αυτό και, όπως εξήγησε, αν οι Θεσμοί δεν εγκρίνουν τη συμφωνία, η σημερινή Σύνοδος Κορυφής θα είναι απλά ένα φόρουμ συζήτησης και δεν θα ληφθούν αποφάσεις.

Σύμφωνα με την κυρία Μέρκελ, «πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι οι Έλληνες είναι έτοιμοι να κινηθούν, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία», ωστόσο, τόνισε πως υπάρχει χρόνος για συμφωνία και αργότερα μέσα στην εβδομάδα.  

«Οι ηγέτες της ευρωζώνης που συναντώνται αργότερα σήμερα στις Βρυξέλλες δεν αναμένεται να είναι σε θέση να λάβουν επίσημη απόφαση για το κατά πόσο θα προσφέρουν βοήθεια στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Υπάρχουν ακόμα πολλές ημέρες στην εβδομάδα κατά τις οποίες μπορούν να ληφθούν αποφάσεις».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ