Times: Ούτε σέντ για την Ελλάδα αν δεν φύγουν από τη εξουσία Τσίπρας – Βαρουφάκης

«Η Ελλάδα δεν θα πάρει ούτε σεντ από νέο δάνειο διάσωσης εντός ευρωζώνης, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης παραμένουν στην εξουσία, επειδή η Γερμανία θα μπλοκάρει μια οποιαδήποτε τέτοια συμφωνία».

Αυτό δήλωσε στους Times του Λονδίνου «ένας από τους πολιτικούς με τεράστια επιρροή στην Ευρώπη», όπως τον χαρακτηρίζει η εφημερίδα.

«Σήμερα, τίθεται το ερώτημα: Εμπιστευόμαστε τους Τσίπρα και Βαρουφάκη; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη προς όλα τα μέρη: Οχι» δήλωσε ο Γερμανός συντηρητικός πολιτικός ο οποίος δεν κατονομάζεται.

Σχέδιο της ΕΕ για να φύγει ο Τσίπρας από την εξουσία όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ίδιος αξιωματούχος «ανέφερε για πρώτη φορά δημόσια την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης να σπρώξει την αριστερή κυβέρνηση του Τσίπρα εκτός εξουσίας ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της ψηφοφορίας της 5ης Ιουλίου».

«Αν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας παραμείνουν στη θέση τους, ακόμα και έπειτα από ένα “ναι” στο δημοψήφισμα της Κυριακής, τότε η Αθήνα δεν έχει καμία ελπίδα για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης» φέρεται να είπε ο αξιωματούχος.

Οι Times του Λονδίνου σημειώνουν πως σύμφωνα με τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), για την εκταμίευση οποιουδήποτε πόρου διάσωσης, τότε η Bundestag, όπως και τα κοινοβούλια των υπόλοιπων κρατων-μελών της ευρωζώνης, έχει δικαίωμα veto και να μπλοκάρει το οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα, όπως αυτό που ζήτησε χθες η Ελλάδα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ