Βασίλης Χαραλαμπόπουλος:«Η μ@λ@κί@ του Έλληνα είναι διαχρονική»

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν  όσα είπε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος για τις συνθήκες που ανεβαίνει αυτή η παράσταση, για τα όσα περνάμε, αλλά και για τον …Ελληνα.

«Όπως και αυτή η χώρα, έτσι και η παράσταση βρισκόταν στην κόψη του ξυραφιού, λόγω του capital control, γιατί χωρίς ρευστό δεν θα μπορούσε να κινηθεί μία παράσταση. Δεν θα σας μιλήσω για το έργο, γιατί το έργο μιλάει από μόνο του για όλα αυτά που ζούμε. Εξαιτίας αυτού που συμβαίνει αυτήν την περίοδο, συνειδητοποίησα πως θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ηθοποιούς που ήταν έτοιμοι να παίξουν στην Επίδαυρο χωρίς σκηνικά, κοστούμια, χωρίς τίποτα, μόνο και μόνο για να νιώσουν ζωντανοί μέσα από την τέχνη.

Ήταν μια ελπίδα για μας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Χάρη σε κάποιους ανθρώπους και στην παραγωγή, η παράσταση τελικά θα πάει στην Επίδαυρο με τα όλα της. Με τα σκηνικά, με τα κοστούμια της. Εμείς ελπίζουμε ότι μέχρι την πρεμιέρα της παράστασης θα πάνε όλα καλά για τη χώρα μας! Όσος κόσμος και να έρθει εμείς θα είμαστε εκεί! Δεν έχει σημασία το πόσο θα γεμίσει το θέατρο» και συνέχισε «Εμείς ξέρουμε να παλεύουμε μέσα από το θέατρο. Μέσα από την Τέχνη μας.

Δεν ξέρω αν θα έρθει ο κόσμος να γελάσει. Γιατί είναι Αριστοφάνης, αλλά είναι Αριστοφάνης του Κακλέα, που σκάβει πολύ βαθιά. Ο Αριστοφάνης δείχνει να είναι σαν ένας καλυμμένος τραγωδός. Θέλει να πει πολλά στους πολίτες εκείνης της εποχής. Και το χειρότερο που ζούμε, είναι ότι λέμε ότι ο Αριστοφάνης είναι διαχρονικός. Αυτό σημαίνει ότι η μαλακία του Έλληνα είναι διαχρονική. Δεν αλλάζει με τίποτα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ