Εικόνες από την ‘’κατασκήνωση’’ των μεταναστών στο Πεδίο του Άρεως – Που πήγαν τώρα;

"Καθαρό" είναι αυτή την στιγμή το Πεδίον του Άρεως μετά από συστάσεις της Αστυνομίας να μαζέψουν οι μετανάστες της σκηνές που ήθελαν να στήσουν πριν από λίγο εντός του πάρκου προκειμένου να περάσουν τη νύχτα.

Προηγουμένως, ωστόσο, είχαν φτάσει πολλοί από αυτούς από την πλατεία Ομόνοιας  εδώ στο Πεδίον του Άρεως και έστηναν δεκάδες πρόχειρες σκηνές ακριβώς στο σημείο του πάρκου που είναι  ο μαρμάρινος ανδριάντας του πολέμαρχου Νότη Μπότσαρη από το 1821.

Αυτή την ώρα πολλοί από αυτούς αποχώρησαν πριν από λίγο αναζητώντας άλλο μέρος και άλλο χώρο προκειμένου να περάσουν τη νύχτα και κάποιοι άλλοι μαζί με γυναικόπαιδα έχουν στρώσει ναύλους μουσαμάδες, σεντόνια  και χαρτόνια κάτω στο χορτάρι του πάρκου.

Να προσθέσουμε ότι αυτή την ώρα οι δεκάδες εναπομείναντες μετανάστες δροσίζονται σε μια βρύση του πάρκου που βρίσκεται ακριβώς εδώ στον χώρο του πάρκου που επιχείρησαν προηγουμένως να στήσουν τις σκηνές. Κλείνοντας να υπογραμμίσουμε επίσης  ότι οι Αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν πριν από λίγο από τον χώρο ενώ πολλοί από τους μετανάστες παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα μέσα στο πάρκο χωρίς ωστόσο να έχουν στήσει σκηνές.

Ωστόσο αυτό που πρέπει να σας πω είναι ότι πολλοί από τους μετανάστες που παραμένουν  εδώ είναι εξοπλισμένοι με φορητές σκηνές τύπου ιγκλού και κατά συνέπεια είναι πολύ πιθανό να τις  στήσουν μέσα στις επόμενες ώρες, κάτι που μας επισήμανε πριν από λίγο και υπάλληλος του δήμου Αθηναίων που καθαρίζει κάθε μέρα στο πάρκο. 


Να σας πω επίσης ότι πρόκειται για Συρους και Αφγανούς μετανάστες που έφτασαν σήμερα το πρωί από την Μυτιλήνη στον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής και αφού πρώτα μετέβησαν στην πλατεία Ομονοίας με τον ηλεκτρικό, αμέσως μετά ήρθαν μαζικά με τα πόδια στο Πεδίον του Αρρεως

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ