Ψηφοφορία- Φιλί Ζωής ή ζωής για τον ΣΥΡΙΖΑ - Στους "απέναντι "η πλατφόρμα με Γιάνη & Κωνσταντοπούλου μαζί

Απόψε με την ψηφοφορία στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας θα αναμετρηθεί ακόμη μία φορά με τους συντρόφους του στο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή αλλά και με την αντοχή του στην λαική αποδοχή.  

" Καθοριστική "είναι η λέξη - κλειδί γιά την επόμενη μέρα της κυβέρνησης, αλλά και για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή για τη δεύτερη δέσμη προαπαιτούμενων.
 Το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε χθες τα ξημερώματα στη Βουλή, θα εισαχθεί στις αρμόδιες επιτροπές προς συζήτηση στις 9 π.μ. και θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Ολομέλειας. 
Ερώτημα η μάλλον βέβαιο είναι ότι αρνητική θα είναι πάλι η στάση που θα τηρήσει η πρόεδρος της Βουλής, κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία χθες τόνισε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς στραγγαλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας. 
Η συζήτηση για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας απο τα SOS για μία κατηρτισμένη  νομικό σαν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά και οι 977 σελίδες (!) του νέου νομοσχεδίου  θα της δωσουν την ευκαιρία  να παρουσιάσει τις απόψεις της περί ολοκλήρωσης του "πραξικοπήματος που πρέπει να αποτραπεί".
 Στην γραμμή του "Οχι" αλλά με την τακτική της δημιουργικής ασάφειας αναμένεται να τοποθετηθεί και ο Γ. Βαρουφάκης ο οποίος τα βρίσκει  όλο και περισσότερο με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Π. Λαφαζάνη.

Μετά τις χθεσινές προειδοποιήσεις του Αλέξη Τσίπρα προς τους διαφωνούντες, κάθε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που θα ψηφίσει "Οχι" στο νομοσχέδιο θα ανάβει το φυτίλι που θα οδηγήσει σε μετωπική σύγκρουση μεταξύ των διαφωνούντων και της ηγεσίας του κόμματος

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες σε συνεργάτες του δεν άφησε περιθώριο παρερμηνειών, αφού με καθαρό τρόπο κατηγόρησε τους υποστηρικτές της δραχμής για ταύτιση με τα σχέδια των πιο σκληρών νεοφιλελεύθερων κύκλων της Ευρώπης για την δραχμή, δείχνοντας τον δρόμο της ρήξης στο κόμμα με τους υποστηρικτές της δραχμής. 

Διαβάστε εδώ: Iskra για Τσίπρα: Προκαλεί θλίψη... Γιατί δεν προχωρούσε σε εθνικοποίηση τραπεζών & αναστολή πληρωμών;

Μετά από ελιγμούς της κυβέρνησης και την δέσμευση για παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, στόχος του Μαξίμου είναι να διατηρήσει τα 123 "Ναι" από τους βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και να τα αυξήσει στον βαθμό που θα έχουν μεταπειστεί κάποιοι εκ των διαφωνούντων ή από τους 6 βουλευτές που ψήφισαν «παρών» στην πρώτη ψηφοφορία.

Η διατήρηση των 120 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει ασπίδα ασφαλείας για την κυβέρνηση αφού σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει ο Πρωθυπουργός να παραδώσει την εντολή και να ξεκινήσουν οι διερευνητικές εντολές θέτοντας σε κίνδυνο την εφαρμογή του προγράμματος και την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Στην πρώτη ψηφοφορία είχαν ψηφίσει "Οχι" 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων ήταν οι: Αγλαϊα Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάνης Βαρουφάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ήσυχος, Δημήτρης Κοδέλας (ΚΟΕ), Κώστας Ζαχαριάς, Ελένη Σωτηρίου(ΚΟΕ), Βασίλης Χατζηλάμπρου(ΚΟΕ), Γιάννης Σταθάς, Θανάσης Σκουμάς, Θωμάς Κώτσιας, Κώστας Λαπαβίτσας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου, Ηλίας Ιωαννίδης, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Στέφανος Σαμοίλης, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Κώστας Δερμιτζάκης, Ιωάννης Ζερδελης, Κώστας Δελημήτρος, Θανάσης Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα (ΔΕΑ), Στάθης Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζήσης Ζάννας, Βασιλης Κυριακάκης.

Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι από τα 6 "παρών" της προηγούμενης ψηφοφορίας θα μετατραπούν σε "Ναι" σε δύο ή τρείς περιπτώσεις. Υπενθυμίζεται ότι "παρών" είχαν ψηφίσει οι Βασιλική Κατριβάνου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Ηρώ Διώτη, Νίκος Μιχελάκης, Βασιλική Λέβα εκ των οποίων οι κυρίες Κατριβάνου και Διώτη ανήκουν στην ομάδα των 53+ η οποία έχει ταχθεί στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα.

Η αποτίμηση της ψηφοφορίας θα γίνει από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αύριο, ενώ, εκτός  απροόπτου, το Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή. Υπενθυμίζεται ότι, στην πλειοψηφία τους, τα μέλη της Κ.Ε. τάχθηκαν κατά της συμφωνίας με τους εταίρους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ