Ντομπρόβσκις: Η συμφωνία ήταν αποτέλεσμα έντονων εργασιών μεταξύ θεσμών & Ελλάδας

"Η συμφωνία ήταν αποτέλεσμα έντονων εργασιών μεταξύ θεσμών και Ελλάδας" δήλωσε ο Βαλντίς Ντομπρόβσκις, παίρνοντας τον λόγο μετά τον Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

 

"Να ευχαριστήσω τα τενιχκά κλιμάκια, που δούλεψαν πολύ σκληρά. Η συμφωνία είναι αναγκαία για να αρθούν οι ανασφάλειες που διέπουν την Ελλάδα και να υπάρξει ξανά εμπιστοσύνη. 

Η αβεβαιότητα του τελευταίου 6μηνου έχει αρνητικές επιδόσεις στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Δυστυχώς, αντί 2,5% ανάπτυξη, θα έχουμε χαμηλότερο ποσοστό. Έπρεπε να τροποποιηθούν θέματα δημοσιονομικής πολιτικής. Όσον αφορά τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος για φέτος είναι 0,25% επί του ΑΕΠ, 0,5% το 2016, 1,5% το 2017 και μέχρι το 2018 να φθάσει το 3,5%. 

Θα γίνουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να υπάρξει χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Προέχει η γρήγορη και ακριβής υλοποίηση των μέτρων. Η ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή είναι ενθαρρυντικό βήμα. Υιοθετήθηκαν σημαντικά μέτρα, κομμάτι του προγράμματος. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξουν θετικές ψηφοφορίες στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια" είπε κλείνοντας.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ