Η γυμναστική φαίνεται πως είναι ένα ακόμα όπλο κατά του καρκίνου του προστάτη - Τι λέει η μελέτη;

Η γυμναστική φαίνεται πως είναι ένα ακόμη όπλο κατά του καρκίνου του προστάτη καθώς, βοηθά στην καταστολή των γονιδίων που ευθύνονται για την εμφάνιση του συγκεκριμένου καρκίνου στους άνδρες. 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες  τους πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, η έντονη σωματική άσκηση είναι ευεργετική για τους άνδρες. Οι ειδικοί μελέτησαν περίπου 200 γονίδια για τον προστάτη τα οποία τα πήραν από βιοψίες προστάτη 70 ανδρών.


Διαπίστωσαν ότι ανάλογα με το επίπεδο σωματικής άσκησης που έκανε ο κάθε άνδρας ενεργοποιούνταν τα ανάλογα γονίδια. Για παράδειγμα τρεις ώρες γυμναστικής την εβδομάδα αυξάνουν τον βαθμό ενεργοποίησης σε 109 γονίδια και τον μειώνουν σε άλλα 75 γονίδια του προστάτη. Στα γονίδια που αυξάνονταν περιλαμβάνονταν και αυτά που καταστέλλουν την ανάπτυξη όγκων, όπως είναι το BRCA1, το BRCA2 και γονίδια που επιδιορθώνουν το DNA.


Όπως σημειώνουν οι επιστήμονες, η τακτική εκγύμναση όπως όλα δείχνουν κάνει καλό στους άνδρες και βοηθά στην πρόληψη κατά καρκίνου του προστάτη. Ωστόσο, επισημαίνουν ότι το θέμα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης καθώς θα μπορούσε πραγματικά να προσφέρει πολλά στην μάχη κατά του καρκίνου του προστάτη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ