Good News: Αυτοί οι άνθρωποι διαβάζουν για τους τυφλούς εθελοντικά - Να τους χειροκροτήσουμε;

Πόσο σπάνιο είναι στις μέρες μας να συναντάς νέους ανθρώπους που να σε κάνουν να νιώθεις ότι μπορούν να συνθλίψουν και την πιο σκληρή πραγματικότητα, με μοναδικό τους όπλο την ανιδιοτελή προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο. 

Και μάλιστα, να αναλαμβάνουν δημιουργικές πρωτοβουλίες, σε πείσμα των εξαιρετικά αντίξοων προσωπικών και γενικών συνθηκών, αποδεικνύοντας σε όλους ότι ο άνθρωπος όσο αναπνέει είναι ικανός για όλα.

Διαβάζουν με τα μάτια των εθελοντών
Με σύνθημά τους «Για να ακούν με τα μάτια μας και να διαβάζουν με τη φωνή μας»
και με την πεποίθηση ότι η πρόσβαση στη λογοτεχνία πρέπει να είναι δυνατή σε όλους, «γεννήθηκε» η εθελοντική ομάδα «Διαβάζω για τους Αλλους».

Μια συγκινητική κίνηση εθελοντισμού, που στόχο έχει να διαβάζει σε ανθρώπους που δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους. Αυτοί είναι άνθρωποι με προβλήματα όρασης, άνθρωποι που αδυνατούν να κρατήσουν βιβλίο στα χέρια τους, ηλικιωμένοι σε γηροκομεία, παιδάκια σε ιδρύματα, νοσοκομεία ή αναλφάβητοι.
 

Οι εθελοντές του Δικτύου που ξεπερνούν τα 800 άτομα αναπτύσσουν δράσεις ζωντανών αναγνώσεων σε όλο και περισσότερα ιδρύματα και γηροκομεία στην Αθήνα, στο Ηράκλειο Κρήτης -πολύ σύντομα και στη συμπρωτεύουσα- και παράλληλα διαβάζουν και ηχογραφούν παραμύθια και βιβλία λογοτεχνίας, προκειμένου να ενισχυθεί και να εμπλουτιστεί η Ακουστική Βιβλιοθήκη των Τυφλών.
 

Την ιδέα της εθελοντικής κίνησης «Διαβάζω για τους άλλους» εμπνεύστηκε η Αργυρώ Σπυριδάκη ύστερα από μια συνομιλία που είχε με τον τυφλό φίλο της Θοδωρή Τσάτσο. «Αντί να θυμώνεις με κάτι, σήκω και κάνε ό,τι μπορείς εσύ για να το αλλάξεις», λέει στο «Εθνος» ο 28χρονος Θοδωρής
Την ιδέα της εθελοντικής κίνησης εμπνεύστηκε η Αργυρώ Σπυριδάκη, αλλά ο πολύ καλός φίλος της, Θοδωρής Τσάτσος, ο οποίος είναι τυφλός, ήταν ο «κυνηγός» της προσπάθειας, όπως αποκάλυψαν οι ίδιοι μιλώντας στο «Εθνος».

Η Αργυρώ και ο Θοδωρής είναι δύο πολύ δημιουργικοί άνθρωποι και με πολύ καλές σπουδές. Η Αργυρώ σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και ο Θοδωρής έχει πτυχία Ψυχολογίας και Νομικής, έχει κάνει θέατρο και κινηματογράφο.
Μάλιστα η Αργυρώ παράτησε την «ασφάλεια» του Δημοσίου, όπου εργαζόταν ως διοικητική υπάλληλος σε ερευνητικό κέντρο για να αφοσιωθεί στο έργο του εθελοντικού Δικτύου.

Όλη η συνέχεια εδώ - ethnos.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ