Πέθανε ο Μάκης Σαλιάρης ο θρυλικός οδηγός αγώνων & ιδιοκτήτης της Αυτοκίνησης

Ο άνθρωπος που έγραψε τη δική του ιστορία στους αγώνες ταχύτητας και στις αναβάσεις , ο Μάκης Σαλιάρης, χτυπήθηκε από την επάρατη νόσο και έφυγε σε ηλικία 71 ετών.

 Οι παλιοί, που πήγαιναν στα  σιρκουί, στο Τατόι, στη Ρόδο, στην Κρήτη, έβλεπαν τον Μάκη στο τέλος κάθε αγώνα να κρατάει αγκαλιά την καρό σημαία και να κάνει το γύρω του θριάμβου. Οδηγούσε τα πιο δύσκολα αλλά και πιο γρήγορα πρωτότυπα.
Πάντα μετρημένος, πάντα σοβαρός σε ότι και αν έκανε.
Αγαπούσε τους αγώνες γι αυτό μελετούσε καλά την πίστα αλλά και τους αντιπάλους του. Τους φίλους του. Γιατί μετά από κάθε αγώνα ακολουθούσε ένα καλό φαγοπότι.
Και επειδή ήταν και ο ιδρυτής της «Αυτοκίνησης» του πιο famous club στη δεκαετία του 80 , πάντα κρατούσε το καλύτερο τραπέζι για τους αντιπάλους του στην πίστα.


Ο Μάκης Σαλιάρης που γεννήθηκε το 1944, χτυπήθηκε από την επάρατη νόσο. Το πάλεψε όσο κανένας άλλος. Πρίν από μερικούς μήνες έκανε εγχείρηση. Αλλά παρά την επέμβαση και τον αγώνα που έκανε δεν τα κατάφερε.
Πριν από δύο χρόνια τον συναντήσαμε στον αγώνα ταχύτητας στο Τατόι. Και η πρώτη ερώτηση που του κάναμε ήταν γιατί δεν τρέχει.
Και η απάντηση ήταν.
Δεν έχω πια κανένα από αυτά τα αυτοκίνητα που αγάπησα. Τα αυτοκίνητα που οδήγησα. Με τι να τρέξω τώρα.
Όση ώρα μας μιλούσε το μυαλό του φτερούγιζε στην πίστα. Έφερνε στη μνήμη του εκείνες τις ένδοξες  στιγμές του 1974 και μετά. Πάντα ήταν συγκεντρωμένος όπου και αν έτρεχε. Το πρωτότυπο απαιτούσε συγκέντρωση και γνώση. Απαιτούσε σωστούς χειρισμούς και καλή φυσική κατάσταση. Καλή προετοιμασία.


Ο Μάκης Σαλιάρης εκτός από τα αυτοκίνητα και τους αγώνες αγαπούσε και τη μουσική. Έπαιζε ντραμς στο συγκρότημα the Stormist, στη 10ετία του 1960.
Ο Μάκης πέθανε τη νύχτα της Πέμπτης ( πριν από λίγες ώρες) . Καλό ταξίδι φίλε Μάκη. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΠΗΓΗ: now24.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ