Made in Greece: Τα χωριάτικα λουκάνικα Μουτεβέλης έρχονται με ανανεωμένη εμφάνιση

Δεν είναι ανάγκη να είναι Τσικνοπέμπτη για να φάτε λουκάνικα, ε; Δοκιμάστε τα καταπληκτικά λουκάνικα "Μουτεβέλης" και θα μείνετε άφωνοι με τη γεύση τους.

Το εργαστήρι της οικογένειας Μουτεβελή, με ιστορία 40 χρόνων στα παραδοσιακά χωριάτικα λουκάνικα, ξεκίνησε στην Καλαμάτα στις αρχές της δεκαετίας του 1970 να παρασκευάζει τα λουκάνικα Καλαμάτας με πορτοκάλι, κρασί και κύμινο αλλά και με τον παραδοσιακό τρόπο που γνώριζε η οικογένειά του.

Σιγά-σιγά εξελίχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980, σε μια μικρή παραδοσιακή οικογενειακή βιοτεχνία. Για την παρασκευή των προϊόντων τους χρησιμοποιούν διαλεκτά κομμάτια φρέσκου χοιρινού και μοσχαρίσιου κρέατος, τα οποία ωριμάζουν με τον παραδοσιακό τρόπο, ενώ καπνίζονται με ξύλο οξιάς, αποκτώντας τη γεύση και τη νοστιμιά του αυθεντικού, σπιτικού λουκάνικου.

Η γκάμα τους είναι εκτεταμένη και περιλαμβάνει 12 είδη (λουκάνικα τύπου Καλαμάτας με πορτοκάλι ή με θρούμπι και κύμινο, χωριάτικα με σκόρδο, παραδοσιακά με πράσο, μοσχαρίσια με κρασί και θυμάρι, «κοζάκικα» με πάπρικα τυροκοζάκια,, λουκανικομπουκιές χωριάτικες, «μερακλίδικα» καυτερά, τύπου Μυκόνου με θρούμπι και μάραθο, Bratwurst και τύπου Τζουμαγιάς μερικής ωρίμανσης). 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ