Φεύγει η Μέρκελ από την καγκελαρία και αναλαμβάνει ο Σόιμπλε; Γίνεται γ.γ. του ΟΗΕ

Σενάρια μιας νέας πραγματικότητας στην καγκελαρία με την απόσυρση της Άνκελα Μέρκελ και την αναβάθμιση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διακινούνται μέσω δημοσιευμάτων στη Γερμανία.   

Συγκεκριμένα το γερμανικό δίκτυο ΜΤV υποστηρίζει ότι η Μέρκελ δέχεται πιέσεις λόγω της προσφυγικής κρίσης και έχει πλέον μόνο μία διέξοδο: Να «μετακομίσει" στον ΟΗΕ αναλαμβάνοντας τη θέση του Γενικού Γραμματέα, θέση που δεν έχει αναλάβει γυναίκα ποτέ στο παρελθόν.   Το σενάριο προβλέπει επίσης ότι στη θέση της καγκελαρίου της Γερμανίας θα πάει ο τωρινός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ως μεταβατικός καγκελάριος μέχρι να διεξαχθούν οι εκλογές στη Γερμανία.   Το δίκτυο αναφέρει ότι αυτό το θέλει πολύ το κόμμα του αλλά και η κοινή γνώμη. Μάλλον το θέλει και ο ίδιος αφού αυτός ήταν ο επίδοξος αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, πριν η Μέρκελ καταφέρει να του πάρει τη θέση.  

Το σενάριο της μεταπήδησης της Άνκελα Μέρκελ στον ΟΗΕ δεν είναι και τόσο καινούργιο, αφού και σε άλλα δημοσιεύματα αναφέρεται ως επίδοξη διάδοχος του Μπαν Γκι Μουν, ενισχύεται δε το σενάριο αυτό από σχετικά πρόσφατη δήλωση της γερμανίδας καγκελαρίου στην Ινδία, όταν είχε υπαινιχθεί ότι δεν θα παραμείνει ως το 2017 στην καγκελαρία.   Ο τωρινός Γ.Γ. του ΟΗΕ η θητεία του οποίου λήγει το 2016  δεν αναμένεται να διεκδικήσει και τρίτη θητεία, αν και έχει το δικαίωμα. Κανένας γ.γ. του Οργανισμού δεν έχει ως τώρα υπηρετήσει τρεις θητείες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ