Σεγκολέν Ρουαγιάλ: Το φώτο άλμπουμ μιας ντίβας της πολιτικής - Σπάνιες φωτό με παιδιά & Ολάντ - Γιατί την είπαν Μαρία Αντουανέττα

Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ γεννήθηκε στη Σενεγάλη στις 22 Σεπτεμβρίου 1953.  Συζούσε από τα τέλη της δεκαετίας' 70 μέχρι το 2007 με τον μετέπειτα νικητή των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας του 2012, Φρανσουά Ολλάντ (François Hollande, επίσης διατελέσαντα πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας από το 1997 έως το 2008).  

Δεν έκανε ποτέ χρήση του νόμου περί της "πολιτικής ένωσης" (που επίσημα αναγνωρίζει τη συμβίωση δύο ατόμων ανεξαρτήτως φύλου), παρά την σχετική φημολογία που υπήρχε.

Συναντήθηκαν το 1978 στην ΕΝΑ την περίφημη σχολή των ανώτατων λειτουργών της Γαλλίας & ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα.

Με τα παιδιά τους

 Καρπός αυτής της συμβίωσης τα τέσσερα παιδιά τους, Τομά, Ελίζ- Κλεμάνς, Ζυλιάν και Φλορά.  Η δημόσια ανακοίνωση τερματισμού της σχέσης τους το βράδυ του 2ου γύρου των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου του 2007, ήρθε ως είδηση μέσω πρακτορείου ειδήσεων. 

Σύμφωνα με κατοπινά δημοσιεύματα του Guardian, η Ρουαγιάλ είχε ζητήσει από τον επί 30ετίας σύντροφό της να "εγκαταλείψει τον κοινό χώρο διαβίωσής τους και να αφοσιωθεί στο νέο του ερωτικό ενδιαφέρον, το οποίο λεπτομερώς αναφέρεται στον Τύπο" της εποχής (εννοώντας την ήδη επί ενός έτους κρυφή σχέση του με την δημοσιογράφο Valérie Trierweiler).
Σπούδασε στο Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης του Παρισιού. Έγινε δικαστής διοικητικών δικαστηρίων και το 1982 προσελήφθη στο επιτελείο του Φρανσουά Μιτεράν.

Με τον γιο της, Τομά

Το 1971 δούλεψε σαν νταντά κρατώντας μικρά παιδάκια βοηθώντας την μητέρα της που έμεινε με πενιχρά μέσα όταν τους εγκατέλειψε ο αυταρχικός στρατιωτικός πατέρας της . Η Σεγκολέν ήταν άριστη μαθήτρια και σπούδασε νομικά ενώ ένα μεγάλο μέρος της ζωής της έζησε και στην Μαρτινίκα γαλλική αποικία. 


 
Πολιτική καριέρα
Διετέλεσε πολλές φορές βουλευτής. Ήταν Υπουργός Περιβάλλοντος στην Κυβέρνηση του Πιέρ Μπερεγκοβουά μεταξύ των ετών 1992 και 1993, υποψήφια Πρόεδρος του Γαλλικού Κοινοβουλίου, Υφυπουργός Παιδείας και Υφυπουργός Οικογένειας στην Κυβέρνηση του Λιονέλ Ζοσπέν μεταξύ των ετών 2000 και 2002. Στις περιφερειακές εκλογές εξελέγη πρόεδρος περιφέρειας (αντίστοιχο του νομάρχη) με ποσοστό 55%.


Στις 16 Νοεμβρίου 2006 εξελέγη από τα μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος υποψήφια του κόμματος αυτού για τις Προεδρικές Εκλογές του 2007.

Εκλογές 2007
Στον πρώτο γύρο των εκλογών, στις 22 Απριλίου του 2007, η Ρουαγιάλ ήρθε δεύτερη , με γύρω στο 26% των ψήφων, έναντι 31% για το Νικολά Σαρκοζύ, ο οποίος την κέρδισε τελικά στο δεύτερο γύρο, στις 6 Μαΐου 2007, με 53% των ψήφων έναντι 46% για εκείνη.

Όταν τοποθετήθηκε ως Υπουργός στην νυν σοσιαλιστική  κυβέρνηση οι κακιές γλώσσες δεν την άφησαν στιγμή : Σύμφωνα με την Le Point, η Ρουαγιάλ συμπεριφέρεται όχι ως υπουργός αλλά ως αυτοκράτειρα. Η Μαρία Αντουανέττα μπροστά της ήταν αγγελούδι όπως λένε κάποιοι...
Με το που εγκαταστάθηκε εκεί εξέδωσε κώδικα συμπεριφοράς. Μεταξύ των κανόνων συμπεριφοράς είναι οι κυρίες να είναι κόσμια ενδεδυμένες. Τι σημαίνει αυτό; Κατά την Ρουαγιάλ, να μην φορούν ρούχα που έχουν ντεκολτέ...

Επίσης, σύμφωνα με το προσωπικό, η "Σιδηρά Κυρία" έχει δώσει εντολή να μην υπάρχουν άσκοπες μετακινήσεις στους διαδρόμους, να μην καπνίζουν ακόμα και στον κήπο όταν είναι εκείνη στο υπουργείο...

Όμως η πιο εξωφρενική απαίτηση της Σεγκολέν, είναι, όταν γευματίζει στο σαλόνι δεν πρέπει να περνάει κανείς απέξω μην τυχόν και την ενοχλήσουν!
Και τέλος, το πιο απίστευτο ακόμα είναι ότι ζητούν όταν περνάει από τους διαδρόμους εκείνη να αναγγέλλεται από υπάλληλο και όλοι να σηκώνονται όρθιοι!

Ο γιος τους, Τομά με την Ζιλί Γκαγιέ

Υπερβολές η όχι; Δεν θα μάθουμε εύκολα 
Η Σεγκολέν πάντως παραμένει η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας επί της ουσίας ενώ τόσο η Βαλερί Τριερβελέρ όσο και η η Ζυλί Γκαγιέ μάλλον βλέπουν την σκόνη της.... αφού η παρ' ολίγον Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας παραμένει Υπουργός και στις λίαν επίσημες εμφανίσεις του Ολάντ είναι στο πλάι του. Έτσι αναμένεται μαζί του αύριο στην Αθήνα ενώ μαζί ους καταφθάνουν και η Najat VALLAUD-BELKACEM, Υπουργός Παιδείας, ο Michel SAPIN, Υπουργός Οικονομικών, η  Fleur  PELLERIN, Υπουργός Πολιτισμού και Επικοινωνίας, και ο Harlem DÉSIR, Γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ