Συνελήφθη ο 32χρονος διαχειριστής του Gamato - Έκλεισε ο ιστότοπος με τις 9 εκ. προβολές δωρεάν ταινιών την ημέρα

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε έναν 32χρονο για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία κατ΄ εξακολούθηση, μέσω του γνωστού ιστοχώρου Gamato.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, η ιστοσελίδα Gamato έδινε την δυνατότητα στους χρήστες της, να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές ταινίες, κυρίως τελευταίας κυκλοφορίας, σε πραγματικό χρόνο και απευθείας μετάδοση (video streaming), μέσω ανακατεύθυνσης σε υπηρεσίες φιλοξενίας περιεχομένου (Hosting Sites), παράνομα και χωρίς να καταβάλλονται τα σχετικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Υπολογίζεται ότι η σελίδα είχε φτάσει στις 9,3 εκατ. προβολές την ημέρα, ενώ άλλαζε συχνά το domain name (όνομα ιστοχώρου) για απόκρυψη της και για λόγους ασφαλείας.

Η καταγγελία που οδήγησε στο κλείσιμο του Gamato υπολογίζει ότι η συνολική ζημία των δικαιούχων ανέρχεται στα 465.000.000 ευρώ, ενώ η ζημιά του Δημοσίου από διαφυγόντα έσοδα από Φόρο Προστιθέμενης Αξίας και Φόρο Εισοδήματος υπολογίζεται περίπου στα 230.000.000 ευρώ. Διεξάγεται έρευνα για τη ροή του χρήματος προς τους διαχειριστές από τράπεζα της Ιρλανδίας προς την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία είχε προχωρήσει στο κλείσιμο της ιστοσελίδας ξανά πριν από μερικά χρόνια, ενώ μάλιστα είχε γίνει και διαδήλωση στο Σύνταγμα κατά αυτής της απόφασης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ