Δείτε live την αναγόρευση του Ολάντ σε Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών

Με καθυστέρηση μιας ώρας ξεκίνησε η τελετή αναγόρευσης του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ σε διδάκτωρα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά από πρόταση του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.

Το "παρών" στην τελετή που πραγματοποιείται εντός του πανεπιστημιακού χώρου δίνουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων είναι επίσης εκπρόσωποι όλων των κομμάτων της Βουλής και πρώην πρωθυπουργοί, όπως ο Ιωάννης Γρίβας, Παναγιώτης Πικραμμένος και ο Λουκάς Παπαδήμος, αλλά και πρώην Πρόεδροι της Βουλής, ανάμεσά τους ο Δημήτρης Σιούφας και ο Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος συμμετέχει ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.
Επίσης, στην τελετή αναγόρευσης του Προέδρου της Γαλλίας παρευρίσκονται αντιπροσωπείες ξένων πρεσβειών, ενώ έχουν προσκληθεί οι πρόεδροι και οι καθηγητές όλων των τμημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά την τελετή, θα ακουστούν οι εθνικοί ύμνοι της Ελλάδας και της Γαλλίας, τους οποίους θα απαγγείλει η χορωδία του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Να σημειωθεί ότι τον τίτλο του διδάκτωρα θα απονείμει στον Φρανσουά Ολάντα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος.

Δείτε Live την αναγόρευση εδώ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ