5 + 1 ethnic εστιατόρια στην Αθήνα; Πάμε στοίχημα ότι δεν τα ξέρετε όλα;

Ινδικό τίκα μάσαλα, ανατολίτικα κεμπάπ, λαχματζούν από την Αντιόχεια και καυτερά μπουρίτος μαθαίνουν στην Αθήνα τα πικάντικα μυστικά των πιο πιπεράτων ethnic κουζινών. 

*Γράφει ο Γιώργος Κόκουβας στο in2life.gr

Maharaja Kitchen

Νοταρά 122, Πειραιάς, τηλ: 210 4294117

Μία από τις πιο αυθεντικές ινδικές γωνιές της πόλης κρύβεται στα καλντερίμια της Τρούμπας. Και μπορεί ο χώρος να μην υπόσχεται πολλά, αλλά τα πιάτα καταφέρνουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Εδώ θα δοκιμάσετε φοβερό tikka masala, αρνίσιο κεμπάπ στο μαντέμι, ρύζι με γαρίδες, πίτα naan με κιμά, λαχανικά «πακόρα» με σάλτσα μάνγκο και άλλα ωραία, που δεν θα στοιχίσουν παραπάνω από 12€ κατ’ άτομο. Στο τέλος, έρχεται κερασμένο γλυκάκι.

Λέιλιμ Λέι  
Βαλτινών 2, Γκύζη, τηλ: 2117009383

Οι τούρκικες και ανατολίτικες γεύσεις έχουν βρει το δικό τους πολυσυλλεκτικό και πολυπολιτισμικό στέκι σε μια ήσυχη γωνιά του Γκύζη, απέναντι από το αλσάκι της σχολής Ευελπίδων. Εδώ, δοκιμάζουμε ωραίο ταμπουλέ και χούμους, δυνατή μελιτζανοσαλάτα, μπορανά με μελιτζάνα, πιπεριές, μαϊντανό και γιαούρτι στον φούρνο, πιπεράτο Μενεμέν (αυγά με ντομάτα, κρεμμύδι και πιπεριές), σμυρναίικα σουτζουκάκια και σκορδάτο τσιλιμπίρ (γιαούρτι με σκόρδο, αυγά και ροδέλες κεφτέδες σε βούτυρο). Θα τα συνδυάσετε με δυνατό ρακί και για όλα αυτά θα πληρώσετε λιγότερα από 10-12€ κατ’ άτομο. Σημειώστε ότι στον χώρο του Λέιλιμ Λέι παραδίδονται και δωρεάν μαθήματα τούρκικων κάθε Δευτέρα και Πέμπτη απόγευμα. 

Mirch
Ερμού 109, Μοναστηράκι, τηλ: 2103239759

Ανάμεσα στα ελληνικά μεζεδοπωλεία και τα ρεμπετάδικα της περιοχής, ένας φούρνος tandoori κάνει τη διαφορά: Στον φιλόξενο χώρο του Mirch με τα μεγάλα τραπέζια του πάνω ορόφου που «βλέπουν» την περαντζάδα της Ερμού, η ινδική κουζίνα έχει την τιμητική της. Και μπορεί να γνωρίσαμε το μαγαζί χάρη στην υπέρτατη street food νοστιμιά, το “Indian souvlaki” (πίτα ναν με γέμιση καυτερού κοτόπουλου tikka και λαχανικών), αλλά και το υπόλοιπο μενού δεν πάει πίσω: Τα πικάντικα πιτάκια σαμόσα, τα σκορδάτα ναν, το τηγανητό ρύζι με κομμάτια κοτόπουλου, το κοτόπουλο κάρι και το πιο καυτερό πιάτο όλων, το chicken tandoori με τα δύο μαριναρισμένα μπούτια κοτόπουλο με τα σπέσιαλ μπαχαρικά και τη σως μέντας θα σας συστήσουν για τα καλά στην «αψάδα» της ινδικής κουζίνας. Για ένα χορταστικό ethnic γεύμα, μαζί με κάποια από τις άνω των τριάντα ετικετών μπύρας, δεν θα πληρώσετε πάνω από 10-12€ κατ’ άτομο.

 

Δείτε όλα τα υπόλοιπα εδώ - in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ