Βασιλιάς Κάρολος - επιδείνωση της υγείας του σύμφωνα με τα ΜΜΕ: «Είναι πραγματικά πολύ άρρωστος» - «Σιγήν ιχθύος» από το Παλάτι

Η κηδεία του με μυστική ονομασία, «επιχείρηση Γέφυρα Μενάι» ενημερώνεται τακτικά.

Άσχημα είναι τα νέα για την πορεία της υγειάς του Βασιλιά Καρόλου.

Σύμφωνα με ξένα μέσα, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται συνεχώς και αυτό οδηγεί τους αξιωματούχους του παλατιού να διατηρούν ένα τακτικά ενημερωμένο σχέδιο για την επικείμενη κηδεία του.

Ειδικότερα, πηγές αναφέρουν στην International Business Times ότι η κατάσταση της υγείας του 75χρονου μονάρχη δεν είναι «καλή».

Τον Φεβρουάριο ο μονάρχης της Αγγλίας έκανε γνωστό ότι πάσχει από καρκίνο και έκτοτε απέχει το περισσότερο δυνατό από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Φυσικά είναι αποφασισμένος να τον νικήσει (καρκίνο) και όλοι έχουν πέσει πάνω του. Όλοι παραμένουν αισιόδοξοι, αλλά είναι πραγματικά πολύ άρρωστος. Περισσότερο από ό,τι αφήνουν να φανεί», δήλωσε στο International Business Times πηγή που περιγράφεται ως παλιός φίλος της βασιλικής οικογένειας.

Το Παλάτι έχει κρατήσει σιγήν ιχθύος σχετικά με την πορεία της υγείας του 75χρονου μονάρχη. Ωστόσο ειδικοί και πολιτικοί σχολιαστές που έχουν μιλήσει δημοσίως αναφέρουν ότι ο βασιλιάς «ανταποκρίνεται πολύ καλά» στη θεραπεία.

Την ίδια ώρα όμως, οι βοηθοί του βασιλιά Καρόλου εξετάζουν τακτικά αντίγραφα ενός εγγράφου αρκετών εκατοντάδων σελίδων που περιγράφει τα σχέδια της βασιλικής κηδείας του, το οποίο ονομάστηκε «Επιχείρηση Γέφυρα Μενάι».

«Τα σχέδια έχουν ‘ξεσκονιστεί’ και ενημερώνονται ενεργά. Είναι κάτι αναμενόμενο δεδομένου ότι ο βασιλιάς έχει διαγνωστεί με καρκίνο» δήλωσε το International Business Times.

Διαβάστε ακόμα: Βασιλιάς Κάρολος: Η πρώτη επίσημη εμφάνιση στη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα - Ευδιάθετος αλλά φανερά αδυνατισμένος (βίντεο)

Τα εξαιρετικά λεπτομερή έγγραφα για την κηδεία του, όσο και να σας ακούγεται παράδοξο, δημιουργήθηκαν την επομένη ημέρα από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ στις 8 Σεπτεμβρίου 2022. 

Όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν επικαιροποιημένα σχέδια για την κηδεία τους που κατηγοριοποιούνται με κωδικούς που βασίζονται σε γέφυρες. Για παράδειγμα το σχέδιο για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ ονομάστηκε Επιχείρηση «London Bridge».

Το σχέδιο θανάτου του βασιλιά Καρόλου έχει πάρει το όνομά του από την κρεμαστή γέφυρα που συνδέει το νησί Anglesey με την ηπειρωτική Ουαλία.

«Φυσικά εξετάζουν κάθε πτυχή της επιχείρησης Γέφυρα Μενάι. Η κηδεία της βασίλισσας πήγε πήγε πολύ καλά και έθεσε ψηλά τον πήχη. Δεν είναι κάτι συναισθηματικό. Είναι μια δουλειά, που λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος που ασχολείται με τον προγραμματισμό των βασιλικών κηδειών.

Διαβάστε ακόμα: Ο Βασιλιάς Κάρολος «ανοίγει» τις πύλες του Κάστρου Μπαλμόραλ: Ξεκινούν οι ξεναγήσεις στην αγαπημένη κατοικία της Βασίλισσας Ελισάβετ – Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ