Ο Γιάννης Λουκάκος προτείνει: Εκπληκτική παραδοσιακή μηλόπιτα που θα γλείφετε τα χέρια σας!

Μια συνταγή που θα σας θυμίσει τα παλιά, τότε που η γιαγιά σερβίριζε στο τραπέζι νόστιμες μηλόπιτες!

ΥΛΙΚΑ

Για την μηλόπιτα
600 γρ. ζύμη για γλυκές πίτες
150 γρ. ζάχαρη
75 γρ. κορν φλάουρ
2,5 γρ. αλάτι
3 γρ. κανέλα, τριμμένη
15 γρ. χυμό λεμόνι
30 γρ. βούτυρο, λιωμένο
700 γρ. μήλα κόκκινα ή golden, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 αυγό, χτυπημένο, για την επάλειψη της ζύμης
βούτυρο, για τη φόρμα

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.com για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την μηλόπιτα
Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο.

Με τον πλάστη ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο πάχους 3 χιλ. περίπου.

Βουτυρώνουμε ελαφρά το ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο έτσι ώστε να εφάπτεται σε όλα τα σημεία, στον πάτο και στα τοιχώματα του σκεύους, φροντίζοντας να προεξέχει από την επιφάνειά του.

Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλάτι, την κανέλα, τον χυμό και το λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε τα μήλα, ανακατεύοντας καλά.

Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί και αλείφουμε με αυγό το φύλλο που προεξέχει πάνω από τη γέμιση.

Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και το αλείφουμε κι αυτό με αυγό.

Τυλίγουμε τις άκρες περιμετρικά με φορά προς τα μέσα.

Με ένα μαχαίρι, χαράσσουμε την πίτα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C μέχρι να φαίνονται φουσκάλες στη γέμιση και το φύλλο να γίνει τραγανό και πάρει ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα, για 45 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε τη μηλόπιτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ