Στην Ελλάδα ο προπονητής Μίκαελ Σκίμπε - Αναλαμβάνει την Εθνική με στόχο το Μουντιάλ

Το καλοκαίρι του 2010 και μετά το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, ο Οτο Ρεχάγκελ αποχώρησε από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας.
 

Πέντε χρόνια μετά, στο τιμόνι της κάθεται και πάλι Γερμανός, ο Μίκαελ Σκίμπε με στόχο να την οδηγήσει στα τελικά του Μουντιάλ 2018 που θα διεξαχθεί στη Ρωσία. Χθες το απόγευμα ο Μίκαελ Σκίμπε ήρθε στην Αθήνα, όπου τον υποδέχθηκε ο υπηρεσιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας και βοηθός του από δω και στο εξής, Κώστας Τσάνας. Λίγες ώρες νωρίτερα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ είχε εγκρίνει την εισήγηση του προέδρου Γιώργου Γκιρτζίκη για την πρόσληψη του Γερμανού, ο οποίος σήμερα θα υπογράψει το συμβόλαιό του με την Ελληνική Ομοσπονδία.

Η συνεργασία ξεκινά αμέσως και θα ολοκληρωθεί μετά το τέλος των αγώνων της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2018, ενώ σε περίπτωση πρόκρισης θα ανανεωθεί αυτομάτως έως το φινάλε των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας στην τελική φάση της διοργάνωσης. Αυτό το ενδεχόμενο, δηλαδή της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θα επιφέρει στον Μίκαελ Σκίμπε επιπλέον 500.000 ευρώ, καθώς τόσο είναι το ύψος του πριμ που συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών. Οσον αφορά τις ετήσιες απολαβές του, ο 50χρονος προπονητής θα εισπράττει 560.000 ευρώ, ενώ μετά το πάθημα με τον Κλάουντιο Ρανιέρι και την αποζημίωσή του στην ΕΠΟ έλαβαν τα μέτρα τους. Στο συμβόλαιο προβλέπεται ότι σε περίπτωση πρόωρου αποκλεισμού, η Ομοσπονδία έχει το δικαίωμα να λύσει τη συνεργασία χωρίς να καταβάλει αποζημίωση στον Γερμανό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ