Δείτε τις top επιχειρήσεις που φέρνουν την ανάπτυξη - ΟΤΕ και ΔΕΗ φιγουράρουν ψηλά στη λίστα

Παρά τη συνεχιζόμενη βαθιά ύφεση, το 2014 χαρακτηρίστηκε από μια καλή εξέλιξη, καθώς το ΑΕΠ κινήθηκε σε θετικό έδαφος (0,7%), γεγονός που αποτυπώθηκε στις επιδόσεις πολλών επιχειρήσεων, οι οποίες, παρά το αρνητικό κλίμα, κατάφεραν να εμφανίσουν κερδοφορία.

Ενδεικτικό είναι ότι το 2014, οι 500 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις της Ελλάδας εμφάνισαν συνολικά κέρδη Ebitda 10 δισ. ευρώ, νούμερο υπερδιπλάσιο των Ebitda του συνόλου των ελληνικών επιχειρήσεων την ίδια χρονιά. Σημειώνεται δε ότι τα συνολικά προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 4,3 δισ., παρότι το τελικό καθαρό αποτέλεσμα του συνόλου ήταν για άλλη μια χρονιά ζημιογόνο.

Η ICAP Group, για 8η συνεχή χρονιά, παρουσιάζει σε ειδική έκδοσή της, υπό τον τίτλο «Business Leaders in Greece», τις 500 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις, αλλά και τους 200 πιο κερδοφόρους ομίλους βάσει των δημοσιευμένων ισολογισμών τους για τη χρήση του 2014. Όπως αναφέρει, το κριτήριο με βάση το οποίο γίνεται η κατάταξη των επιχειρήσεων (και ομίλων αντίστοιχα) είναι τα κέρδη EBITDA (Earnings Before Interest, Tax, Depreciation and Amortization), δηλαδή τα κέρδη της επιχείρησης από λειτουργικές δραστηριότητες πριν την επίδραση των χρηματοοικονομικών και έκτακτων εσόδων-εξόδων, καθώς και των αποσβέσεων επί των παγίων στοιχείων.»

Παρακάτω παρουσιάζονται οι 20 εταιρείες και 20 όμιλοι με βάση τη μεγαλύτερη αύξηση των μεγεθών Ebitda για τη χρήση 2014.

Εταιρείες

icap1a

icap1b

Όμιλοι

icap2a

icap2b

Πηγή: newmoney.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ