O μεγαλύτερος καταρράκτης σοκολάτας στην Ευρώπη έρχεται στην Αθήνα με 1.200 λίτρα γλυκιάς απόλαυσης

Η είδηση που θα διαβάσεις πιο κάτω - αλλά από την στιγμή που έχεις διαβάσει τίτλο και lead σημαίνει ότι δεν είσαι από αυτούς - απαγορεύεται αυστηρά να διαβαστεί από όσους κάνουν δίαιτα, διατροφή, νηστεία και γενικότερα ότι έχει να κάνει με την εγκράτεια.
 

Το Σάββατο ανοίγει τις πύλες του, στην HELEXPO στο Μαρούσι, το "Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας" και παρά τον εκπαιδευτικό και διαδραστικό χαρακτήρα που θέλουν να προβάλουν οι διοργανωτές αυτό που σου μένει είναι 3.500 τ.μ. βουτηγμένα στην αμαρτία της σοκολάτας.
Το ταξίδι ξεκινάει από το σκηνικό πραγματικής ζούγκλας και στα ερείπια ενός ναού Αζτέκων με ειδικές αναπαραστάσεις  όπου περιγράφονται τα βασικά στάδια επεξεργασίας και παρασκευής σοκολάτας.


Μετά την Καλύβα του Αμαζονίου όπου μπορείς να δεις τον παραδοσιακό τρόπο επεξεργασίας της σοκολάτας περνάς στο πρώτο "κολαστήριο" το Εργαστήριο Σοκολάτας της ΙΟΝ - γιορτάζει φέτος τα 85 χρόνια της -  όπου τα παιδιά παίζουν με την σοκολατένια ζαχαρόπαστα και δημιουργούν τις δικές τους κατασκευές.
Η συνέχεια έχει μία άλλη αγαπημένη εταιρεία των Ελλήνων. Το Εργαστήριο Μπισκότων Παπαδοπούλου όπου μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε μπισκοτένιες δράσεις, να παρακολουθήσουν την παραγωγή μπισκότων και να φτιάξουν τα δικά τους δημιουργικά αναμνηστικά δώρα.
Στην έκθεση υπάρχουν δεκάδες άλλοι χώροι και τμήματα ( γκαλερί, βιβλιοθήκη, ζωγραφική στο πρόσωπο με σοκολάτα, μία μπανίερα "γεμάτη" σοκολάτα κ.α.) όμως αυτό που αποτελεί τον πιο πολυφωτογραφημένο χώρο - από την πρότερη παρουσία του πάρκου στην Θεσσαλονίκη - είναι ο καταρράκτης σοκολάτας όπου 1.200 λίτρα ρευστής σοκολάτας ρέουν μπροστά στα μάτια σου κάνοντας σε να θέλεις να σπάσεις τα προστατευτικά και να πας να βουτήξεις.


- Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της αυτό το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στην HELEXPO (Λεωφ. Κηφισίας 39) και θα διαρκέσει έως τις 21 Φεβρουαρίου 2016. Το εισιτήριο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αναμένεται να είναι στα 7 ευρώ. Το οικογενειακό εισιτήριο (γονείς με τουλάχιστον 1 παιδί ή ένας γονέας με τουλάχιστον δυο παιδιά διαμορφώνεται στα 5 ευρώ το άτομο ενώ 5 ευρώ είναι και η είσοδος για ομαδικά (γκρούπ άνω των 20 ατόμων) και για ΑΜΕΑ, φοιτητές, άνεργους (με την επίδειξη κάρτας).
Ωράριο: Καθημερινές 9.00 - 17.00, Σάββατα 11.00 - 21.00 Κυριακές 11.00 - 19.00

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ