Φορτσάτος από την Ιταλία ήρθε στον Παναθηναϊκό ο Στραματσόνι: «Περήφανος που είναι εδώ»

Ο 39χρονος τεχνικός, που από τα ξημερώματα της Κυριακής είναι στην Αθήνα, το μεσημέρι βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ ρύθμισε και τις τελευταίες λεπτομέρειες και πλέον είναι ο άνθρωπος που διαδέχεται στον πάγκο τον Γιάννη Αναστασίου!

«Είμαι χαρούμενος και περήφανος που αναλαμβάνω τον Παναθηναϊκό. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ομάδας για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Τόσο ο πρόεδρος, όσο και οι διευθυντές του συλλόγου. Ανυπομονώ να δουλέψω για τον Παναθηναϊκό» ήταν τα πρώτα λόγια του Ιταλού προπονητή που πρόσθεσε:

«Όταν ο Παναθηναϊκός με κάλεσε τα βρήκαμε από την αρχή καθώς έχουμε την ίδια φιλοσοφία και μου αρέσει πολύ το πρότζεκτ. Είμαι περήφανος και χαρούμενους που βρίσκομαι εδώ».

Σε ερώτηση για το αν... φοβάται επειδή είναι η πρώτη του έξοδος από την Ιταλία, είπε: «Μου αρέσει πολύ η πόλη και ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα. Εμπιστεύομαι το πρότζεκτ. Είμαι από την Ρώμη, μοιάζει με την Αθήνα. Θέλω να δουλέψω και να δείξω στον πρόεδρό ότι δεν έκανε λάθος με την επιλογή μου».

Για το αν έχει εικόνα από τον Παναθηναϊκό: «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ναι παρακολούθησα κάποια παιχνίδια, αλλά όχι μέχρι τώρα αλλά οι άνθρωποι με ενημέρωσαν για να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα όσο πιο γρήγορα. Το επόμενο ματς είναι πολύ σημαντικό, έχουμε πολύ σημαντική δουλειά. Δεν φοβάμαι και αυτή είναι η δουλειά μου».

Στη συνέχεια, τόνισε πως σέβεται την δουλειά του προκατόχου του, αλλά και πως έχει και εκείνος τις ιδέες του: «Όχι νομίζω όχι γιατί σέβομαι τη δουλειά του προηγούμενου προπονητή, δούλεψε καλά γιατί η ομάδα είναι δεύτερη. Δεν θέλω να αλλάξω πολλά αλλά θέλω να φέρω τις ιδέες μου, αυτό είναι νορμάλ καθώς ο κάθε προπονητής έχει τις ιδέες του και ο Παναθηναϊκός με διάλεξε για τις ιδέες μου. Αυτό είναι φυσιολογικό θα περιμένω να δω την ομάδα, να μάθω την ομάδα και τους παίκτες και να αρχίσουμε να δουλεύουμε».

Για το αν αντέχει τις προκλήσεις: «Ξεκίνησα από νεαρή ηλικία να δουλεύω στην Ίντερ σε διάφορα πόστα πήρα πράγματα από αυτές και ο Παναθηναϊκός είναι νέα πρόκληση, θέλω να φέρω την ενέργεια μου, να κάνω το καλύτερο μου και μεταφέρω τις εμπειρίες μου». 

Τέλος για το ντεμπούτο του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και αν έχει να υποσχεθεί κάτι στον κόσμο, είπε: “Δεν θέλω να δίνω μεγάλες υποσχέσεις. Στο ποδόσφαιρο μιλάνε μόνο τα αποτελέσματα, δεν θέλω να δίνω υποσχέσεις στον κόσμο και τη διοίκηση. Ήρθα στη διάρκεια της σεζόν, κάποια πράγματα είναι δύσκολα και δεν έχουμε χρόνο αλλά έτσι είναι η δουλειά θα πρέπει να προετοιμαστούμε γρήγορα και να δουλέψουμε πολύ καλά για το ματς με τον Ολυμπιακό”.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ