Νέες δηλώσεις ''φωτιά'' του Πανούση: Ο Τσίπρας με έβγαλε από την κυβέρνηση για να με προστατεύσει

Στη σκιά των καταγγελιών του περί απειλών από τρομοκράτες, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη έμεινε περισσότερη από μισή ώρα στο γραφείο της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου και φεύγοντας... ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Σέβομαι τους θεσμούς. Ο πρωθυπουργός με τίμησε δύο φορές: μία που με έβαλε στην κυβέρνηση και μία που με έβγαλε για να με προστατέψει» είπε ο Γιάννης Πανούσης κατά την έξοδο του από το γραφείο της Ελένης Ράικου, όπου βρέθηκε μετά τον Άρειο Πάγο, καθώς έχει είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στο πλαίσιο έρευνας για κρούσματα διαφθοράς στην ΕΛΑΣ.

Ο κ. Πανούσης παρέμεινε περίπου μισή ώρα στο εισαγγελικό γραφείο και εξερχόμενος δήλωσε πως προσέθεσε διαφωτιστικά στοιχεία στην εισαγγελική έρευνα που αφορά εμπλοκή λιμενικών, στελεχών της ΕΥΠ και ενδεχομένως αστυνομικών σε κυκλώματα που εκμεταλλεύονται μετανάστες.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρώην υπουργός: «Αναμένεται η τελική κρίση της εισαγγελίας. Κατά τη γνώμη μου υπάρχει υπόγεια διασύνδεση με συγκεκριμένα πρόσωπα. Ακολούθησα τη γνώμη του πρωθυπουργού που πιστεύει ότι σε αυτά τα θέματα πρέπει να ακολουθούμε τη δικαστική οδό».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση το θέμα που ανέδειξε ο ίδιος με τις καταγγελίες του, ο κ. Πανούσης επανέλαβε: «Εγώ δεν ανήκω στη κυβέρνηση, δεν είναι θέμα συγκίνησης. Σέβομαι τους θεσμούς. Ο πρωθυπουργός με τίμησε δύο φορές. Μια που με έβαλε στη κυβέρνηση και μια που με έβγαλε για να με προστατέψει».

Στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας, ο Γιάννης Πανούσης βρέθηκε στον Άρειο Πάγο για να καταθέσει στοιχεία σχετικά με τα όσα καταγγέλλει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Ο κ. Πανούσης είπε πως κατέθεσε όλα τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του στην κα Κουτζαμάνη για να κάνει τη δική της αξιολόγηση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ