Top Woman η Lara Abdallat - Η πρώην Miss Ιορδανία που άφησε τους Anonymous για να πολεμήσει online το ISIS

Πριν από πέντε χρόνια, το 2010, η Lara Abdallat είχε στεφθεί Μις Ιορδανία κι ένα χρόνο αργότερα είχε ανακηρυχτεί επιλαχούσα νικήτρια στον διαγωνισμό για τη Μις Αραβία. Παρόλα αυτά, αποφάσισε να μην ακολουθήσει τον δρόμο της μόδας.
 

Η νεαρή άφησε την καριέρα της στις πασαρέλες που μόλις εκκινούσε για να ασχοληθεί με το hacking και τον κυβερνοακτιβισμό εναντίον των τρομοκρατών του ISIS, αξιοποιώντας τις σπουδές της.
Η 33χρονη σήμερα Abdallat, είναι ενεργό μέλος του Ghost Security. Πρόκειται για μια διεθνή αντι-τρομοκρατική οργάνωση απαρτιζόμενη από hackers, που έχει σαν στόχο της τον εντοπισμό διαδικτυακών λογαριασμών μελών των τζιχαντιστών και ιστοσελίδων του ISIS και να "χτυπάει" online τους εξτρεμιστές.
"Στόχος μας είναι η αποτροπή του συντονισμού μέσω διαδικτύου των τρομοκρατικών επιθέσεων ανά τον κόσμο", λέει η Lara στο vocativ.


 
"Ο "αρχηγός" μας που έχει το κωδικό όνομα DigitaShadow συνεργάζεται με τις Αρχές των ΗΠΑ για να εντοπίζουμε στόχους. Πλέον έχουμε χαρτογραφήσει πολλούς λογαριασμούς", αναφέρει η Abdallat.

Μέχρι σήμερα η ίδια μαζί με τους στενούς της συνεργάτες έχουν καταφέρει να αποτρέψουν μια μεγάλη τρομοκρατική επίθεση αυτοκτονίας στην Τυνησία και ακόμη μια στη Νέα Υόρκη. Ο εντοπισμός των δραστών, έγινε μέσω Twitter accounts.

Η Lara είναι η μοναδική μουσουλμάνα μέλος της Ghost Security. Ο πατέρας της είναι από την Ιορδανία και η μητέρα της, μισή από την Τουρκία και μισή από τη Συρία, κάτι που κάνει την ιστορία της ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.


Πριν μπει στη διεθνή οργάνωση που έχει σχέσεις με τις ΗΠΑ, ήταν μέλος των ομάδων CtrlSec και GhostSec, που αποτελούν "παρακλάδια" των Anonymous. Η εκτέλεση του Ιορδανού πιλότου Μουάθ αλ-Κασεασμπέθ, τον οποίο οι τζιχαντιστές έκαψαν ζωντανό μέσα σε κλουβί, ήταν η αφορμή για να κλιμακώσει τη δράση της.

"Ήταν ένα πραγματικό κάλεσμα σε δράση για πολλούς από εμάς", είπε πρώην βασίλισσα της ομορφιάς. Η σφαγή δε στα γραφεία του γαλλικού σατιρικού περιοδικού "Charlie Hebdo" την έπεισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο αναμονής.

"Δε με νοιάζει το χρώμα του δέρματος ή η θρησκεία. Δε με νοιάζει αν τα θύματα είναι Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι ή Βουδιστές. Με νοιάζει μόνο να προστατεύω τον κόσμο".

Η ίδια ξεκαθαρίζει πάντως πως "οι Anonymous θα είναι για πάντα η οικογένεια μου. Παρόλα αυτά, η Ghost Security Group είναι κάτι πραγματικά μεγάλο για μένα που μου προσφέρει ευρύτερες δυνατότητες για την επίτευξη των στόχων μου", αναφέρει.
Η ομάδα αυτή την εποχή εξειδικεύεται περαιτέρω στον εντοπισμό συνομιλιών σε encrypted media όπως το Telegram, όπου και λαμβάνουν χώρα οι περισσότερες συνομιλίες των τρομοκρατών.
 
"Ποιος είσαι εσύ για να σκοτώνεις; Το Ισλάμ είναι μια φιλειρηνική θρησκεία. Δεν υπάρχει αναφορά πουθενά που να λέει πως πρέπει να σκοτώνουμε. Η ζωή του ανθρώπου, είναι ό,τι πιο πολύτιμο. Στην ομάδα μου "χακάρουμε" για ανθρωπιστικούς λόγους. Και έτσι θα συνεχίσουμε", έχει δηλώσει η Abdallat σε άλλη συνέντευξη της στο mic.com.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ