Οι δύο από τους μακελάρηδες του Παρισιού είχαν περάσει από την Ελλάδα – Η ανακοίνωση Τόσκα

Και ο δεύτερος Σύρος τζιχαντιστής που εικάζεται ότι ήταν μεταξύ των μακελάρηδων του Παρισιού, είχε περάσει από την Ελλάδα.

Αυτό προκύπτει από την έρευνα που έκαναν οι ελληνικές αρχές στη λίστα των 10 υπόπτων που έστειλαν οι γαλλικές αρχές για να ταυτοποιθούν οι τρομοκράτες που σκόρπισαν το θάνατο. Ο δεύτερος ύποπτος, πέρασε στις 7 Αυγούστου στη χώρα μας και αυτός από την Λέρο. Είναι 30 ετών.

 

Οι γαλλικές αρχές ζήτησαν από την ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο της συνεργασίας τους μετά τις χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις, να ελέγξει αν έχουν περάσει απο την χώρα μας 10 συγκεκριμένα άτομα,  δίνοντας έμφαση σε δύο εξ αυτών, που τους απασχολούσαν στο πλαισιο των ερευνών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις. 

Η ανακοίνωση Τόσκα

«Σχετικά με την υπόθεση του Συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος. Ανακοινώνουμε ότι ο κάτοχος του διαβατηρίου, είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα. Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος.

Θα συνεχίσουμε την επίπονη και επίμονη προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας μας και της Ευρώπης, επιμένοντας στην πλήρη ταυτοποίηση των διερχόμενων μέσω του προσφυγικού ρεύματος». 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ