Συγκινητικές φωτογραφίες & βίντεο απο την 1 λεπτού σιγή στο Παρίσι & σε όλο τον πλανήτη

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των αποτρόπαιων επιθέσεων στο Παρίσι τηρήθηκε στις 13.00 ώρα Ελλάδας σε όλη τη Γαλλία, αλλά και σε άλλες χώρες που θέλησαν να δείξουν με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στον γαλλικό λαό.

Ο Πρόεδρος της χώρας, Φρανσουά Ολάντ μαζί με τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς επέλεξαν να παρευρεθούν στην τελετή μνήμης που έλαβε χώρα έξω από το πανεπιστήμιο στη Σορβόννη, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τιμήσουν τους δεκάδες φοιτητές που έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις.
Σήμερα, πάνω από δύο εικοσιτετράωρα μετά την τραγωδία, η χώρα προσπαθεί να επιστρέψει στην καθημερινότητα της, αντιμετωπίζοντας τις πληγές της με στωικότητα και κουράγιο.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες συνεχίζονται σε διεθνές επίπεδο για την αναγνώριση των τζιχαντιστών καμικάζι αυτοκτονίας που προκάλεσαν τον χαμό 129 ανθρώπων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνώνται οι διασυνδέσεις τους στο Βέλγιο και τη Συρία. 

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Εισαγγελία του Παρισίου έχουν ταυτοποιηθεί πέντε νεκροί δράστες. 

Σε πολιτικό επίπεδο, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα απευθυνθεί στις 16:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδος) στους βουλευτές και τους γερουσιαστές στο Συμβούλιο στις Βερσαλλίες για «τη συσπείρωση του Έθνους σε αυτή τη δοκιμασία».

Εν τω μεταξύ, μετά την ανάληψη της ευθύνης για τις επιθέσεις αυτές από το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), η Γαλλία βομβάρδισε το βράδυ της Κυριακής το προπύργιο των τζιχαντιστών στη Ράκα, στη βόρεια Συρία, καταστρέφοντας ένα διοικητικό κέντρο και ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης του ΙΚ.

Ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς του Παρισιού και στο Προεδρικό Μέγαρο

«Οι τρεις αρχές της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη, είναι πάντα ζωντανές και επίκαιρες» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο πλαίσιο ειδικής τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο όπου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του Παρισιού.

Παρών στην τελετή ήταν και ο γάλλος πρέσβης, Κριστόφ Σαντεπί. 

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης και αμέσως μετά η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού παιάνισε τους εθνικούς ύμνους Γαλλίας και Ελλάδος.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος απευθυνόμενος στον γάλλο πρέσβη του ζήτησε να μεταφέρει στον Φρανσουά Ολάντ και στον γαλλικό λαό την διαβεβαίωση ότι «για μας, τους Έλληνες, και θέλω να πιστεύω για όλο τον πολιτισμένο δημοκρατικό κόσμο, ιδίως αυτές τις τραγικές στιγμές, οι τρεις αρχές της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη του 1789, ήτοι Ελευθερία, Ισότητα και Αδελφοσύνη είναι πάντα ζωντανές και επίκαιρες».

Ο γάλλος πρέσβης εισήλθε στην αίθουσα των διαπιστευτηρίων, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή, λίγα λεπτά πριν από τις 13.00 συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, και εν συνεχεία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας πρέσβης ε.τ.κ. Γεώργιος Γεννηματάς. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ