Ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα στην Τουρκία: Θα δει τον ποδοσφαιρικό αγώνα & αύριο Βαρθολομαίο, Ερντογάν, Νταβούτογλου

Αναχωρεί για την Τουρκία σε λίγες ώρες ο Πρωθυπουργός μετά την συμφωνία με τους θεσμούς και την τραγωδία στο Παρίσι.

Ο κ. Τσίπρας αναχωρεί στις 4 το απόγευμα για την Κωνσταντινούπολη όπου στις 8.30 μμ μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου θα παρακολουθήσουν τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα Τουρκίας- Ελλάδας. 

Αύριο το πρωί στις 8:00 ο Αλέξης Τσίπρας (προτού αναχωρήσει για την Άγκυρα) θα συναντηθεί και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη, ενώ   θα επισκεφθεί και το σπίτι του παππού του στο Φανάρι.

Στις 10:30 θα αναχωρήσει για την Άγκυρα όπου στις 12:00 θα έχει νέα συνάντηση με τον κ. Νταβούτογλου, στις 13:00 θα παρακαθίσει σε Γεύμα εργασίας – διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπιών ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας θα δει τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το προσφυγικό να είναι στην κορυφή της ατζέντας της συνάντησης.

Τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεύουν στην Κων/λη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμμανατίδης, και ο διπλωματικός του σύμβουλος Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ