Μπόμπιρας Αμερικανός πρόσφερε τα λεφτά του κουμπαρά του σε τζαμί που βανδαλίστηκε μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι

Όταν ο 7χρονος Jack Swanson άκουσε από τη μητέρα του πως το Ισλαμικό Κέντρο του Pflugerville είχε στοχοποιηθεί από αγνώστους αποφάσισε να αδειάσει το περιεχόμενο του κουμπαρά τους για να βοηθήσει.

Ο μικρός Jack χάρισε όλα του τα χρήματα στο τζαμί, εξοργισμένος μετά από όσα του εξήγησε η μητέρα του σχετικά με το τι είχε συμβεί. Από την Παρασκευή κι έπειτα, οπότε σημειώθηκαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο κέντρο του Παρισιού που προκάλεσαν το θάνατο σε 128 ανθρώπους, αρκετά τζαμιά στις ΗΠΑ έχουν γίνει αντικείμενο βανδαλισμών. Σύμφωνα με την τοπική Αστυνομία, έξω από το τζαμί στο Pflugerville βρέθηκαν σκισμένες σελίδες από το Κοράνι καλυμμένες με περιττώματα.          

«Μιλούσαμε στο αυτοκίνητο για το ότι κάποιος άφησε περιττώματα στην εκκλησία τους και πως αυτό ήταν μια πολύ, πολύ απαίσια κίνηση. Κάναμε μια καλή συζήτηση για το που χρησιμεύουν οι εκκλησίες και γιατί είναι όλες τους είναι σημαντικές» εξηγεί η μητέρα του Jack, Laura στο KXAN. «Πιστεύω πως είναι πολύ σπουδαίο να εμπλέκεις τα παιδιά και να μαθαίνουν τι είναι πραγματικά σημαντικό» προσθέτει.  

«Είναι 20 δολάρια, αλλά επειδή προέρχονται από τον Jack και τις οικονομίες του ισούνται με 20 εκατομμύρια δολάρια για μένα και την κοινότητά μας. Αυτό μου δίνει ελπίδα γιατί σημαίνει πως δεν είμαστε ο ένας εναντίον του άλλου» λέει ο Faisal Naeem, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου. Αναφορικά με τους βανδαλισμούς σχολιάζει: «Όποιος ή όποια το έκανε δεν αντιπροσωπεύει τίποτα άλλο παρά τον εαυτό του.

Αν βρω τον άντρα ή τη γυναίκα που έκανε κάτι τέτοιο θα τον υποδεχτώ με ανοιχτές αγκάλες και θα συζητήσω μαζί του. Αν θέλει μπορεί να έρθει να μας βρει και να μιλήσουμε και για το λόγο που το έκανε και για το ότι εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με ό, τι έγινε στο Παρίσι». «Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι ο οποιοσδήποτε, τα παιδιά μου, τα παιδιά οποιουδήποτε, Μουσουλμάνοι και μη –δεν έχει σημασία- να πληγώνονται». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ