Τουλάχιστον... σήμερα εκταμιεύεται η δόση των 2 δισ. ευρώ - Όλες οι λεπτομέρειες

Οπως ανακοίνωσε μέσω Τwitter ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, η Ελλάδα προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις οι οποίες περιλαμβάνονταν στην πρώτη δέσμη μέτρων που είχε συμφωνήσει με τους πιστωτές της, με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος ώστε η Αθήνα να λάβει τη δόση των 2 δισ. ευρώ.
 

«Στη βάση της επιβεβαίωσης της συμμόρφωσης με όσα συμφωνήθηκαν, το EWG (που συνεδρίασε το Σάββατο) συμφώνησε ότι οι ελληνικές αρχές ολοκλήρωσαν το πρώτο πακέτο προαπαιτουμένων και τα αναγκαία μέτρα σε οικονομικό επίπεδο που θεωρούνται απαραίτητα για μια επιτυχή διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός αξιωματούχος, προσθέτοντας: «Πρόκειται για καλά νέα. Η εντατική εργασία σε όλα τα επίπεδα απέδωσε. Ευχαριστώ όλους τους εμπλεκομένους για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος. Μας επιτρέπει να προχωρήσουμε με την εφαρμογή του προγράμματος και συμβάλλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία». «πράσινο φως»
Το «πράσινο φως» του EWG θα δώσει, επίσης, στον ESM τη δυνατότητα για μεταφορά στο ΤΧΣ, κατά περίπτωση, των κεφαλαίων που είναι απαραίτητα για την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, τόνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ.


Το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται στο μεταξύ σε πυρετώδεις διεργασίες με το κουαρτέτο, ώστε να καταρτιστεί το δεύτερο πακέτο των προαπαιτουμένων, όπου ψηλά στην ατζέντα βρίσκονται «καυτά» θέματα όπως οι ανατροπές στο Ασφαλιστικό και τη φορολογία εισοδήματος και το πλαίσιο ρυθμίσεων για τα «κόκκινα δάνεια».


Βάσει του χρονοδιαγράμματος οι εκπρόσωποι των θεσμών αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και αφού προηγουμένως έχει οριστικοποιηθεί η λίστα με τα νέα προαπαιτούμενα που πρέπει να περάσει από τη Βουλή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ