Ο νέος Γ.Γ. της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ έχει σπουδάσει ΜΜΕ – Ιδού το who is who του

Νέος γραμματέας του Κ.Σ. της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη ομόφωνα ο Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη του Κ.Σ. είναι τα εξής:

1)Αλεξίου Σωτήρης
2)Αρκούδης Δημήτρης
3)Βάντζος Χρήστος
4)Βλαχάκης Κώστας
5)Γάρος 'Αρης
6)Γεωργαντάς Αντώνης
7)Γεωργούδης Ιάκωβος
8)Γεωργούτσος Νίκος
9)Γιαγλής Κώστας
10)Γκιώνης Δημήτρης
11)Δημάγγελος Κυριάκος
12)Διάκος Γιώργος
13)Δραγώνα Νίνα-'Αλκηστις


14)Ζαρκανίτη Σοφία
15)Θεοφιλάτος Μάριος
16)Καββαδίας Κώστας
17)Καββαθά Μάνια
18)Καμπουράκης Κώστας
19)Καραγεώργου Εύα
20)Κλαυδιανός Δημήτρης
21)Κωστοπούλου Μίνα
22)Λαμάι Συμεών
23)Μαρκεζίνης Παναγιώτης
24)Μαρκόπουλος Πέτρος
25)Μπίρμπα Νεφέλη
26)Μπούρου Μαρουλία
27)Ντότσικας Γιάννης
28)Πάντου Χρύσα
29)Παππά Δανάη
30)Ραπανάκης Σπύρος
31)Σαρρή Κατερίνα


32)Σκεμπές Λάμπρος
33)Συμεωνιδης Γιώργος
34)Σχινάς Παπαδόπουλος Ιάσωνας
35)Τερλεπάνης Νίκος
36)Τόσκας Μίλτος
37)Τσατσαρώνη Κατερίνα
38)Τσεφαλά Βίκυ
39)Φλώρος Νώντας
40)Φουτάκης Νίκος
41)Φτούλη Αλεξάνδρα

Την Γραμματεία του Κ.Σ. αποτελούν οι: Αλεξίου Σωτήρης, Γεωργαντάς Αντώνης, Δημάγγελος Κυριάκος, Διάκος Γιώργος, Κλαυδιανός Δημήτρης, Μπούρου Μαρουλία, Ντότσικας Γιάννης, Ραπανάκης Σπύρος, Τσατσαρώνη Κατερίνα, Τσεφαλά Βίκυ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την ολοκλήρωση της συνδιάσκεψης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ , συναντήθηκε σήμερα με τον Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλο, νέο γραμματέα του ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ευχήθηκε καλή δύναμη για τη συλλογική προσπάθεια ανασυγκρότησης της νεολαίας, και τον διαβεβαίωσε ότι η ηγεσία του κόμματος θα είναι αρωγός στις προσπάθειες για το δυνάμωμα της Νεολαίας και τη γείωση της στους κοινωνικούς χώρους.

Όπως επεσήμανε, η τετραετία αυτή θα είναι μια σημαντική ευκαιρία για καίριες θεσμικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν στο προσκήνιο τα ζητήματα της νέας γενιάς στην παιδεία, την εργασία, στον πολιτισμό, στην πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες. Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη σημασία των διεκδικήσεων της νέας γενιάς για αξιοπρεπή εργασία και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων της στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. «Η μετανάστευση των νέων επιστημόνων είναι πλήγμα για τη χώρα. Οι νέοι θέλουν να μείνουν και να εργαστούν στον τόπο που γεννήθηκαν. Οι δικές τους διεκδικήσεις πρέπει να είναι πυξίδα του έργου μας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του  Κεντρικού Συμβουλίου επεσήμανε πως η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των νέων ανθρώπων, με βασικό στόχο το χτύπημα της μαύρης και αδήλωτης εργασίας καθώς και της επισφάλειας. Σε αυτήν την κατεύθυνση κρίνεται απαραίτητη και η κατάργηση των μισθολογικών διαφορών για τους νέους κάτω των 25 ετών, όπως υποστήριξε. Παράλληλα, ο Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για τις επικείμενες δράσεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Τέλος, ανέλυσε το ρόλο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις υποστηρικτικές πρωτοβουλίες που θα παρθούν για τη στήριξη και την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

Βιογραφικό

«Γεννήθηκε το 1988 και μεγάλωσε στη Μεταμόρφωση, στη γειτονιά της Καναπίτσας. Πήγε στο 2ο Δημοτικό, στο 3ο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Μεταμόρφωσης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΜΜΕ) του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αυτή την περίοδο κάνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Έχει συνεργασθεί με την εφημερίδα «Αυγή» ως εξωτερικός συνεργάτης για το περιοδικό ένθετο «Παιδεία & Κοινωνία», έχει αρθρογραφήσει σε διάφορα site και έντυπα. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου ΕΜΜΕ ως εκπρόσωπος της Αριστερής Ενότητας στον Πανεπιστημιακό χώρο ενώ συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα 2006-07 ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων και την αναθεώρηση του Άρθρου 16 του Συντάγματος.

Τον Δεκέμβρη του 2008 βρέθηκε στους δρόμους με χιλιάδες νέους για να διαμαρτυρηθεί για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου. Έχει ενεργή παρουσία σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα της γενιάς του, από το κίνημα των πλατειών μέχρι το αντιφασιστικό κίνημα.

Το 2011 συμμετείχε στην πανευρωπαϊκή συνδιάσκεψη του ευρωπαϊκού δικτύου αριστερών και δημοκρατικών νεολαίων (Endyl). Έχει διατελέσει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον είναι μέλος της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Στις περιφερειακές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την «Αττική Συνεργασία-ΟΧΙ στο Μνημόνιο» με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Αλέξη Μητρόπουλο».

Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος: Ο νέος γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ραπάρει για την ελπίδα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ