" Χτυπάνε" την δήμαρχο του Μόλενμπεκ: Είχε στα χέρια της τη λίστα με τους μακελάρηδες που έμεναν δίπλα της!

Η λίστα που ήρθε στην κατοχή της Françoise Schepmans, σύμφωνα με τους New York Times, περιελάμβανε τα ονόματα και τις διευθύνσεις τόσο του θεωρούμενου ως «εγκεφάλου» των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, Αμπτελχαμίντ Αμπαούν, τόσο και τα δύο αδέρφια, τον Μπραχίμ και τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Όλοι τους αιματοκύλησαν το Παρίσι με τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ να αναζητείται ακόμη.

«Τι υποτίθεται ότι έπρεπε να κάνω για αυτούς; Δεν είναι δουλειά μου να εντοπίσω πιθανούς τρομοκράτες», απάντησε η δήμαρχος. «Αυτό είναι ευθύνη της ομοσπονδιακής αστυνομίας», απαντά η ίδια στις επικρίσεις.

Τα δύο αδέρφια ζούσαν πολύ κοντά στο γραφείο της Schepmans. Το διαμέρισμά τους απέχει 100 μ. από το δημαρχείο και υπάρχει οπτική επαφή σε αυτό από το γραφείο της, ενώ ο τρίτος αδερφός τους, ο Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ, εργάζεται στη δημοτική αρχή.

Ανάλογη λίστα πήρε και η δήμαρχος της πόλης Βερνιέ, στα ανατολικά του Βελγίου, Μιριέλ Ταρνιόν. Η δική της περιελάμβανε 34 κατοίκους της περιοχής, τους οποίους οι αρχές υποπτεύονταν ως τζιχαντιστές. Ομως δεν υπήρχε κανένα άλλο στοιχείο. «Το μόνο που μου έδωσαν ήταν ένας αριθμός. Ούτε ονόματα, ούτε διευθύνσεις. Τίποτα», είπε η Ταρνιόν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ