Top Woman η Γεωργία Λαλέ από το Χαϊδάρι: Με πορτοκαλί σωσίβιο δείχνει στη Νέα Υόρκη -Τι τραβάει η Ελλάδα με το προσφυγικό;

Η Γεωργία Λαλέ μια Ελληνίδα καλλιτέχνης που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη αποφάσισε να φορέσει ένα πορτοκαλί σωσίβιο και να διαμαρτυρηθεί η να αφυπνίσει με τον δικό της καλλιτεχνικό τρόπο τους Αμερικανούς για το προσφυγικό ακανθώδες ζήτημα που απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα.

Το #orangeproject της αποκτά ενδιαφέρον αν σκεφτεί κανείς πόσο σημαντικό είναι ο πολιτισμός και οι άνθρωποι του να αντιδρούν ακαριαία και να φέρνουν τους πολίτες κοντά σε πολιτικά και κοινωνικά καυτά θέματα.

Αυτό φαίνεται πως πετυχαίνει η δική μας Γεωργία κυκλοφορώντας με το πορτοκαλί της σωσίβιο σε εμβληματικούς χώρους της Νέας Υόρκης σε μουσεία, γκαλερί και αξιοθέατα.


Οι δράσεις #OrangeVest είναι ο τρόπος έκφρασης της νεαρής καλλιτέχνιδος για να ευαισθητοποιήσει  την κοινή γνώμη στην Αμερική τόσο μακριά από την καρδιά των φοβερών γεγονότων.


H Γεωργία Λαλέ, γεννήθηκε και μεγάλωσε  στο Χαϊδάρι,
είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών & πήρε υποτροφία από το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή ενώ κάνει το μεταπτυχιακό της (και πάλι με υποτροφία) στις εικαστικές τέχνες στη σχολή School of Visual Arts στην Νέα Υόρκη.


Οι φωτογραφίες της κυκλοφορούν στα social media και σε διάφορα ηλεκτρονικά μέσα, σε μια προσπάθεια να γίνει γνωστό το μήνυμα που θέλει να στείλει: " Μάθετε περισσότερα, ενδιαφερθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο με τους πρόσφυγες. Μην μένετε απαθείς!"

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ