Βίντεο: Δείτε πως η Amazon θα παραδίδει με Drone την παραγγελία στην πόρτα σας εντός 30 λεπτών 

Ένα πρωτότυπο drone για το μελλοντικό της πρόγραμμα αεροπορικής παράδοσης παραγγελιών Amazon Prime Air, παρουσίασε η Amazon, την Κυριακή, σε ένα βίντεο με πλάνα από πραγματική παράδοση. 

Ο «ιπτάμενος ταχυδρόμος» διαθέτει οχτώ έλικες, ζυγίζει 27 κιλά και μπορεί να ταξιδέψει σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από τη βάση του, σε ύψος130 μέτρων. Για την ώρα, το drone μπορεί να μεταφέρει μόνο ελαφριά πακέτα όπως ένα ζευγάρι παπούτσια ή μερικά βιβλία σε ειδική υποδοχή στο κάτω μέρος της ατράκτου.
Η Amazon είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της για μη επανδρωμένες αερομεταφορές ήδη από τον Δεκέμβριο του 2013 και έκτοτε έχει προχωρήσει τόσο σε τεχνικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο. Μάλιστα σε ένα συνέδριο που έγινε τον Ιούλιο στο ερευνητικό κέντρο της NASA, Ames, η εταιρία πρότεινε την οριοθέτηση αεροδιαδρόμων σε ύψος 60 έως 120 μέτρων, για την απρόσκοπτη κυκλοφορία των ταχυδρομικών drones.

Mε έναν στόλο από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, η Amazon θα μπορεί να εγγυηθεί την παράδοση στο σπίτι σας, το πολύ σε 30 λεπτά από την παραγγελία. Όταν το drone πλησιάζει στην πόρτα σας, ένα μήνυμα στο κινητό θα σας ενημερώνει να βγείτε από το σπίτι για να παραλάβετε την παραγγελία.
Η Amazon δεν είναι η μόνη πολυεθνική που «βιάζεται» να επανδρώθει από ταχυδρομικά drone. Ανταγωνιστές στο εγχείρημα αυτό έχει την Google και την Walmart που έχουν επίσης επενδύσει αρκετά εκατομμύρια δολάρια σε παρόμοια προγράμματα.

Όπως όμως υπογραμμίζει ο επικεφαλής της Amazon Prime Air, Γκουρ Κίμτσι, εκτός από οικονομικά βιώσιμες, οι αερομεταφορές θα πρέπει να είναι και ασφαλείς για «τους ανυποψίαστους πολίτες από κάτω». Για τον λόγο αυτό η Amazon αναπτύσσει στα εργαστήριά της σε ΗΠΑ, Ισραήλ και Μεγάλη Βρετανία, τεχνολογίες που θα επιτρέπουν στα drone μια ομαλή κάθοδο με συστήματα «αποφυγής κεφαλιών» σε περίπτωση βλάβης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ