Μμμμ: Μπάλες τυριού με αρωματικά, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα: Υπογραφή του Γιάννη Λουκάκου

Μια ιδιαίτερη συνταγή που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει!

ΥΛΙΚΑ

Για το μείγμα της βάσης
75 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
350 γρ. τυρί κρέμα
5 γρ. χυμό λεμόνι
5 γρ. worcestershire sauce 
1 γρ. ταμπάσκο
αλάτι
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
Για το γαρνίρισμα με τυρί τσένταρ και κράνμπερι
115 γρ. τσένταρ, τριμμένο
100 γρ. κράνμπερυ αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
100 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα
Για το γαρνίρισμα με ροκφόρ και καρύδι
85 γρ. τυρί ροκφόρ
25 γρ. εσαλότ, ψιλοκομμένο
10 γρ. κονιάκ (προαιρετικά)
40 γρ. σταφίδα, ψιλοκομμένη
300γρ. καρύδια καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
Για το γαρνίρισμα με κατσικίσιο τυρί και φρέσκο κρεμμυδάκι
115 γρ. κατσικίσιο τυρί
30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
40 γρ. μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος
4 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και τον yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μείγμα της βάσης
Χτυπάμε στο μίξερ με το εξάρτημα του φτερού όλα τα υλικά σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Χωρίζουμε το μείγμα σε 3 ισομεγέθεις ποσότητες και τοποθετούμε σε 3 ξεχωριστά μπολ.

Για το γαρνίρισμα με τυρί τσένταρ και κράνμπερι
Ανακατεύουμε το τυρί τσένταρ με το μείγμα της βάσης στο μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει. Σε ένα  μπολ αναμειγνύουμε τα κράνμπερι και τα αμύγδαλα  και μεταφέρουμε σε ένα ρηχό πιάτο. Σχηματίζουμε μπαλάκια με το μείγμα του τυριού και κυλάμε πάνω στο μείγμα κράνμπερι-αμυγδάλου  για να καλυφθεί ολόκληρη η επιφάνειά τους.  

Για το γαρνίρισμα με ροκφόρ και καρύδι
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μπλου τσιζ, τα κρεμμύδια, τις σταφίδες και το κονιάκ με το μείγμα της βάσης και τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει. Σχηματίζουμε μπαλάκια με το μείγμα του τυριού και κυλάμε πάνω στα καρύδια για να καλυφθεί ολόκληρη η επιφάνεια. 

Για το γαρνίρισμα με κατσικίσιο τυρί και φρέσκο κρεμμυδάκι
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το μείγμα της βάσης με το κατσικίσιο τυρί, το θυμάρι και τα κρεμμύδια και τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει. Σχηματίζουμε μπαλάκια με το μείγμα του τυριού και κυλάμε πάνω στο μαϊντανό για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ