Smile: Στη Γερμανία τραπεζικός υπάλληλος πήρε υπνάκο στο πληκτρολόγιο και μετέφερε λογαριασμό 220 εκ. ευρώ αντί για 64!

Την πιο ακατάλληλη στιγμή διάλεξε να πάρει ο… Μορφέας ταμία γερμανικής τράπεζας, ο οποίος έγειρε από τη νύστα πάνω στο πληκτρολόγιο την ώρα της δουλειάς.

Την πιο ακατάλληλη στιγμή διάλεξε να πάρει ο… Μορφέας ταμία γερμανικής τράπεζας, ο οποίος έγειρε από τη νύστα πάνω στο πληκτρολόγιο την ώρα της δουλειάς. Αντί όμως, για 64,20 ευρώ, που ήταν το ποσό της συναλλαγής, το δάχτυλο έμεινε κολλημένο πάνω στο νούμερο 2 με αποτέλεσμα, να γράψει 222,222,222.22 ευρώ.



Τον ύπνο του ταμία τον «πλήρωσε» η διευθύντρια της τράπεζας, που δεν ήλεγξε τη συναλλαγή, όπως έπρεπε, στο τέλος της ημέρας κι έτσι απολύθηκε.

Η 48χρονη διευθύντρια προσέφυγε στο δικαστήριο, το οποίο την δικαίωσε, κρίνοντας ότι κακώς απολύθηκε για αυτή την παράλειψη, καθώς είχε ήδη ελέγξει 812 συναλλαγές εκείνη την ημέρα. Επιπλέον, η πετυχημένη της προϋπηρεσία στην τράπεζα από το 1986 δεν δικαιολογεί την απόλυσή της.

Πάντως, η τράπεζα δεν ζημιώθηκε καθώς ένας τρίτος υπάλληλος πρόσεξε το λάθος του ταμία στο τέλος της ημέρας πριν προλάβει να γίνει η μεταφορά των χρημάτων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ