Άνοιγμα λογαριασμών του Γιώργου Σταθάκη μελετά η Βουλή - "Οι λογαριασμοί ήταν της μητέρας μου" δηλώνει ο Υπουργός

Στους ορκωτούς λογιστές αποφάσισε η Επιτροπή «πόθεν έσχες» να αναθέσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, μετά την αντιπαραβολή των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης που κατέθεσε από το 2011 και μετά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής Γιώργο Βαρεμένο, εντοπίστηκαν αποκλίσεις και σε άλλες τραπεζικές καταθέσεις αλλά και σε συμμετοχές σε ακίνητα. Οπως διαπιστώθηκε υπήρχαν σημαντικές αποκλίσεις από την αρχική επίσημη δήλωση του υπουργού, που δεν περιορίζεται μόνο στο 1 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, σε γραπτή του δήλωση, υποστήριξε ότι οι επίμαχοι λογαριασμοί ήταν της μητέρας του και ο ίδιος συνδικαιούχος μέχρι το 2013 για να αποσυρθεί την επόμενη χρονιά. Ως προς τα ακίνητα, δικαιολογείται ότι οι παραλείψεις αφορούν αγροτεμάχια της συζύγου του. 

«Οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου, με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά -εμένα και τον αδελφό μου. Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς. Ως προς τα ακίνητα, δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσων αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014» επισημαίνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ο κ. Σταθάκης.

Κυβερνητικές πηγές, που θέλησαν να σχολιάσουν τη συγκεκριμένη είδηση με το εκ νέου προβληματικό «πόθεν έσχες» του υπουργού, αναφέρουν: «Δεν υπάρχει θέμα Σταθάκη, ο έλεγχος είναι θεμιτός».

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ