Η ιστορία του Little black dress: Κάθε γυναίκα έχει ένα ή ονειρεύεται ότι το φοράει (φώτο) - τα εμβληματικά

Εξαιτίας του μανιφέστο τους, το μαύρο έπαψε να θεωρείται… πένθιμο, αλλά, τουναντίον, πολύ ερωτικό, μοντέρνο, αντικομφορμιστικό και προβοκατόρικο (με την… καλή έννοια). Το 1926 μάλιστα, η Chanel το υπερασπίστηκε – θερμά- σε φωτογράφηση για τη Vogue. Kαι μετά…ήρθε το Χόλιγουντ ‘ σαν τις μέλισσες. Το ανήγαγε σε Νο 1 – must κομμάτι- για τη γυναικεία γκαρνταρόμπα.

Στα 50s το ανάδειξε-εκ νέου- ο Christian Dior μέσω του περίφημου “New Look” του, ενώ οι σταρ το αξιοποίησαν εντός κι εκτός πλατό (άλλωστε, το μαύρο αδυνατίζει – παρέμβαση όμως: προσθέτει και… ρυτίδες στο πρόσωπο, καθώς είναι ό,τι πιο σκοτεινό και δεν το θέλουμε, φαντάζομαι, καμία).

Από τις πλέον θριαμβευτικές στιγμές του “βίωσε” στις αρχές των 90s, με την παγκόσμια έξαρση της grunge (όλες οι φωτογραφήσεις της εποχής των απανταχού “βίβλων” της μόδας ήταν “βαμμένες” στο μαύρο) και τώρα πια, απλά, δεν έχεις υποκατάστατό του!

Δεν το αλλάζεις – και ας σού προσθέτει κύκλους κάτω απ’ τα μάτια (πώς θα “ζήσουν” και οι εταιρείες κοσμετολογίας;;;!!!).
Το πώς θα το φορέσετε, όμως, δεσποινίδες και κυρίες μου, είναι άλλη υπόθεση εργασίας. Γυναίκες με πολύ γυμνασμένες (αντρικού τύπου) γάμπες, θα προτιμήσουν ή το πολύ μίνι little black dress για να (ανα)δείξουν τους αθλητικούς μηρούς τους ΄ή το μίντι (στη μέση της γάμπας). Θηλυκά με ανοιχτή περιφέρεια, επιβάλλεται να επιλέξουν την εβαζέ (Α) γραμμή για να τονιστούν τα κομψά τους σημεία και όχι η μεσογειακή τους λεκάνη.

Κορίτσια με κοιλίτσα, αλλά με γάμπες-άγαλμα, θα το φορέσουν όπως θέλουν, αρκεί να μην είναι πολύ κολλητό και υπογραμμίζει την κορμική “αδυναμία” τους, και, τέλος, γυναίκες που το γόνατό τους είτε είναι παχουλό είτε το κόκαλό του βλέπει ως τον… Θεό, αλλά διαθέτουν κομψές και σφριγηλές γάμπες, θα διαλέξουν το μήκος Chanel – ακριβώς στο γόνατο.

Προσαρμόστε λοιπόν, όλες σας, τον σωματότυπό σας στο ιδανικό μικρό μαύρο φόρεμα! Ταιριάζει σε καθεμιά μας, αρκεί να βλέπουμε το είδωλό μας στον καθρέφτη όπως είναι στην πραγματικότητα και όχι όπως (ίσως) θα θέλαμε. Πρόκειται για διαχρονικό κομμάτι και, άλλωστε, όσα μαύρα φορέματα κι αν έχεις, δεν τα βαριέσαι. It’s, simply, black magic beauty!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ