Ο Βαγγέλης Δρίσκας δίνει άλλη διάσταση στο ψάρι μας: Δοκιμάστε τραγανά φιλέτα ψαριού με ψητά λαχανικά εποχής

Υλικά για 4 μερίδες

750 γρ. ΣΑΛΑΤΑ ΕΠΟΧΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ (ανάμεικτα κουνουπίδι, μπρόκολο και καρότο)

4 φιλέτα μπακαλιάρου

6 φέτες ψωμί τοστ τριμμένες

¼ γρ. ΚΡΟΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ σε σκόνη

2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

250 γρ. μαγιονέζα light

1 βάζο Αρωματική Σάλτσα ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

ελαιόλαδο

αλουμινόχαρτο SANITAS

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το gefsisfysi.gr για αυτή τη συνταγή

Ετοιμάστε τα φιλέτα των ψαριών: Στρώστε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί, αλείψτε τα φιλέτα των ψαριών με 2-3 κουταλιές αρωματική σάλτσα και βάλτε τα στο ταψί με τη σειρά. Πασπαλίστε με ανθό αλατιού σε νιφάδες και σκεπάστε με τα ψίχουλα του ψωμιού. Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο τα ψίχουλα. Ψήστε στον αέρα, στους 180ο C για 20 λεπτά.

Βάλτε τα ανάμεικτα λαχανικά σε πυρίμαχο σκεύος και προσθέστε 3-4 κουταλιές αρωματική σάλτσα και 1 φλιτζάνι νερό. Ψήστε τα για 20 λεπτά στους 180ο C.

Για την συνοδευτική σάλτσα με κρόκο για το ψάρι: Βάλτε σε ένα μπολ την μαγιονέζα, προσθέστε τον πολτό σκόρδου και τον κρόκο σε σκόνη.

Σερβίρετε τα φιλέτα του ψαριού με την σάλτσα κρόκου και συνοδέψτε με τα ψητά λαχανικά.

Who is Who:

Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ